Sinbo direnişçilerine Ankara'da polis saldırısı

Sinbo direnişçileri yasak, baskı ve gözaltılara rağmen Ankara'ya ulaştı ve görüşmelerini tamamladı. Direnişlerinin 201. gününde Ankara'da polis saldırısı ile gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar gece saatlerinde serbest bırakıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Ağustos 2021
  • 19:10

00.15: Gözaltına alınanlar serbest bırakıldı.

23.20: Avukatlar, gözaltına alınanların sağlık durumlarının iyi olduğu, bir kişinin alnından yaralandığını aktardı. Herkesin ikmalen serbest bırakılacağı belirtildi. 

20.00: Ankara Emek ve Demokrasi Güçleri saldırıya ilişkin basın toplantısı düzenledi:

***

Sinbo direnişçileri “İnsanca çalışma ve yaşam koşulları için” Kod 29’a karşı gerçekleştirdikleri Ankara yürüyüşünü tamamladı.

Çalışma Bakanlığı yetkilileriyle görüşme yapan direnişçi işçiler direnişlerinin 201. gününde sabah saatlerinde Ankara’da işçi ve emekçilere bildiriler ile taleplerini taşıdılar.

Seslerini taşıdıktan ve mücadele çağrısı yaptıktan sonra direnişçiler saat 19.00'da basın açıklaması yapmak için Sakarya Caddesi'ne gittiler.

Sinbo direnişçilerinin çıktığı apartman polis ablukasına alınırken, ara sokaklarda polis saldırısı yaşandı ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. Direnişçi işçiler Şubat basın Ankara Temsilciliği önünde gözaltına alındı.

Polis, direnişçilerin de aralarında olduğu 14 kişiyi yerlerde sürükleyerek, üzerine basarak, darp ve işkenceyle gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar şu şekilde:

"Dilbent Türker, Onur Eyidoğan, Dilbirin Acar, Hasan Akman, Mustafa Feroğlu, Songül Doğan, Dilan Mollaahmetoğlu, Berhat Uzunay, Enes Sait Şahin, Enes Uğur Tekin, Doğuş Özdemir, Güney Akgün, Deniz Akbıyık, İsmail Arıkan"

Haber takibi için Sakarya Caddesi’ne gelen basın emekçilerinin görüntü almasını polis engelledi. Sendika.org muhabiri darp ve gözaltı tehdidiyle alandan uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bunun yanı sıra çevreden polisin uyguladığı şiddeti görüntüleyenlerde polisin tehditlerine maruz kaldı. Çok sayıda kişinin aldığı görüntüler  gözaltına alma tehdidiyle zorla sildirildi.

Kızıl Bayrak / Ankara