SES: Sağlıkta şiddete hayır

SES Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında sağlıkta şiddete karşı ve emekçilerin özlük hakları-na dair Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de “Büyük Sağlık Buluşmaları” düzenleneceği duyuruldu.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ocak 2022
  • 20:30

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), sağlıkta şiddete karşı ve emekçileri ekonomik, özlük, demokratik hakları için mücadele programını Genel Merkez’de düzenlenen basın toplantısında açıkladı.

Basın toplantısında konuşan SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey sağlık emekçilerinin durumunu şu şekilde aktardı:

“Sözün bittiği yerdeyiz. Tahammülümüz kalmadı. Nefes alamıyoruz. Tükendik. Güvenli ortamlarda çalışmıyor, her an şiddet tehdidi altında inanılmaz bir stresle yaşıyoruz

İstanbul Kartal’da bir aile sağlığı merkezinde çalışan hemşire Ömür Erez’in silahlı saldırıya uğramasını hatırlatan Atabey kadın cinayetlerinin teşvik edildiğini vurguladı.

Sağlıkta şiddet üzerine Atabey şu verileri anlattı:

“Nasıl bir sağlık hizmet düzenidir ki, resmi rakamlara göre bile her gün 50 sağlık çalışanı sözlü ya da fiziksel olarak şiddete maruz kalmaktadır. Hastaneler artık sağlıkla değil şiddetle anılmaktadır. Mevcut sağlık sisteminde herkes mutsuz, en çok da sağlık emekçisi mutsuzdur. Sağlıktan mutlu olan tek kesim sağlıkta dönüşüm sayesinde oylarımız artmıştır diyenlerdir.”

Atabey, başta sağlıkta şiddetin son bulması olmak üzere tüm talepleri birlikte ele alıp işyerlerinde sağlık emekçileri ile buluşmalar, nöbet eylemleri, büyük sağlıkçı buluşmaları ve 8 Şubat’ta uyarı amaçlı iş bırakma eylemini gerçekleştireceklerini açıkladı.

28 Ocak’a kadar “sağlıkta şiddeti durduralım” temalı bir dizi eylem etkinlikler yapacaklarını söyleyen Atabey,  iş yerlerinde siyah kurdele ve kokart takarak, şiddete karşı kitlesel basın açıklamaları gerçekleştireceklerini  belirterek şunları vurguladı:

“Bu açıklamalar sırasında şiddete karşı korunmadığımızı ifade etmek için baret, kalkan gibi sembolik koruyucu ekipmanlar giyeceğiz. Yine maskelerimize sağlıkta şiddeti protesto eden yazılar yazacak, üyelerimiz ve yöneticilerimiz tarafından hazırlanacak kısa videoları sosyal medyada yaygın dolaşıma sokacak, bu dönem içinde yapılacak tüm eylem ve etkinlikleri şube/temsilcilik hesaplarımız ve üyelerimize ait bireysel hesaplardan #SağlıktaŞiddetiDurduralım hashtagıyla etiketleyerek paylaşacağız”

Atabey, 14 Mart’a dek sürecek eylemlerini aktardı ve bu eylem programına göre, SES Ankara, İstanbul, Diyarbakır ve İzmir’de “Büyük Sağlık Buluşmaları” gerçekleştirecek.