Özak Tekstil’de direniş başladı

Urfa’da bulunan Özak Tekstil’de sendikalı bir işçinin işten atılması üzerine direniş başladı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 27 Kasım 2023
  • 12:30

Urfa’da bulunan Özak Tekstil’de sendika düşmanlığı devam ediyor.

Patronun BİRTEK-SEN üyesi işçilere yönelik baskıları sürerken bir kadın işçi işten atıldı. İşçilere BİRTEK-SEN’den istifa etmeleri ve Öz İplik-İş’e üye olmaları yönünde günlerdir baskı yapıldığı ve bugün bir kasın işçinin işten atıldığı duyuruldu.

İşten atma saldırısı üzerine iş bırakan işçiler “Öz İplik istifa” sloganları attı. BİRTEK-SEN işten atılan işçi geri alınana dek direnişin süreceğini duyurdu.

“Öz İplik-İş Sendikası’ndan kendi özgür irademizle istifa ettik.”

Üretimi durduran ve fabrikayı terk etmeyen işçiler bahçede basın açıklaması yaptı. İçerideki baskıların son bulmasına dönük hazırlanan ve 450 işçinin imzasının bulunduğu açıklamada iş yeri yönetimi ve müdürlerin yönlendirmesiyle Öz İplik-İş Sendikası'nın işçiler üzerinde kurduğu baskı aktarıldı.

İşçilerin kendi iradeleriyle BİRTEK-SEN’e üye oldukları vurgulanan açıklamada bir işçi şunları dedi:

“İşveren temsilcisi gibi davranarak işçilere baskı yapan ve hiçbir şekilde işçileri temsil etmeyen Öz İplik-İş Sendikası’ndan kendi özgür irademizle istifa ettik.”

Fabrikadaki yöneticiler ve Öz İplik-İş temsilcilerinin başta kadınlar olmak üzere pek çok işçiyi odalarda sorguya çektiklerini dile getiren işçi şunları ekledi:

“Bu sorgu odalarında işçi arkadaşlarımızı işten atmakla, bölümünü değiştirmekle, fabrikadaki hiçbir haktan yararlandırmamakla tehdit ederek, mobbing ve baskı uygulayarak, BIRTEK-SEN’den istifa edip Öz İplik İş’e üye olmaya zorlamaktadırlar.”

Özellikle kadın işçilere baskı yapıldığına dikkat çekilen açıklamada şunlar vurgulandı:

“Bizler aşağıda imzası olan Özak Tekstil işçileri olarak, fabrikadaki bu baskıların, mobbingin ve tehditlerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Bu şikayetimiz dikkate alınarak gerekli adımlar atılmazsa her türlü yasal, meşru ve demokratik haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.”

Direnişi sürdüren işçiler direnen Agrobay işçilerinin yanında olduklarını duyurdu.