Muğla’da DİSK’ten “Geçinemiyoruz” eylemi

Muğla’da DİSK gerçekleştirdiği eylemle “Artık yeter! Geçinemiyoruz!” dedi. Eyleme DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilciliği de destek verdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 05 Eylül 2024
  • 16:30

DİSK ve DİSK’e bağlı sendikalar Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda eylem yaptı. 12.30’da yapılan eyleme DİSK Emekli Sen Ege Bölge Temsilciliği de destek verdi.

Basın metnini Feriştah Atasever Kaşıkçı okudu. İşçi ve emekçilerin durmak bilmeyen zamlar ve adaletsiz vergi yükü altında ezildiğini vurgulayan Kaşıkçı şunları ifade etti:

“Özetle biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz vergi veriyoruz ve biz açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalıyoruz. Bıçak Kemiğe Dayandı! Biz sustukça, adaletsizlik büyüyor; cebimize, ekmeğimize, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık tek başına yaşam savaşı vermenin değil, hep birlikte adalet mücadelesini büyütmenin zamanıdır.

Gelirde Adalet İstiyoruz! Vergide Adalet İstiyoruz! Ülkede Adalet İstiyoruz!

Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz! Bunun için yüksek enflasyon dönemlerinde asgari ücretin yılda dört kez artırılmasını; sendikalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz.”

En düşük emekli aylığının en az asgari ücret düzeyine yükseltilmesi ve tüm emekli aylıklarının aynı oranda artırılması talep edilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Esnek çalışma adı altında emeklilik ve kıdem tazminatı hakkını ortadan kaldırmaya yönelik planlardan derhal vazgeçilmesini istiyoruz. “Kullan at” işçiliği adı verilen tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine karşı güvenceli ve kalıcı bir istihdam için mücadele ediyoruz. Ve son söz olarak kıdem tazminatına el uzatmaya kalkanları bir kez daha uyarıyoruz: Bedeli ağır olur!

Evet artık bıçak kemikte! Yaşadığımız gelir kaybının ve adaletsizliklerin sorumlularından hesap sormak için; işçiden alıp patrona verenlerden, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan bu düzenden hesap sormak için, hak ettiğimiz insanca yaşamı kazanmak için Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşuyoruz.  

Hepimize düşen görev bu mücadeleyi büyütmektir. Hepimize düşen görev konumuzu komşumuzu, sendikalı sendikasız tüm işçileri, emekçileri, emeklileri, tüm sınıf kardeşlerimizi meydanlara taşımaktır.”

Eylem sloganlarla son buldu.

Kızıl Bayrak / Muğla