Gebze’de Sınıf Okulu’nun zili çaldı

Kocaeli Eğitim Sen 2 No’lu Şube (Gebze) öncülüğünde örgütlenen Sınıf Okulu 14 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da derslere başladı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Eylül 2024
  • 14:00

Kocaeli Eğitim Sen 2 No’lu Şube (Gebze) öncülüğünde örgütlenen Sınıf Okulu 14 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da derslere başladı. Petrol İş Gebze Şubesi Konferans Salonu’nda zili çalan Sınıf Okulu, Eylül’den Haziran’a ders programını açıkladı.

Hatice Oral’ın açılışını ve moderatörlüğünü yaptığı Sınıf Okulu’nda günün ilk konuşmasını Kocaeli Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Karabulut yaptı. Karabulut, Sınıf Okulu’nun nasıl ortaya çıktığını ve hedeflerini dile getirdiği konuşmasında 100. Yıl Maarif Modeli’nin eğitimden neler götüreceğini ve AKP iktidarının gerici, anti-laik bir sürecin temel dönüşümünü eğitim üzerinden örmeye çalıştığını ifade etti. Konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Emeğin; dili, dini, ırkı, mezhebi, cinsiyeti, renk ve etnik kökeni arasında bir ayrın yapmadan, üretenlerin yöneten olduğu bir yaşamın inşası için birleşik emek mücadelesi şarttır. Bu nedenle bölgemizde yoğun olarak bulunan işçi ve kamu emekçilerini bir sofrada buluşmalarına aracılık yapıyoruz. Ürettikleri emeğinin karşılığını almak için sınıfsız ve sömürüsüz bir dünya kurmak, omuz omuza ve birlikte kurtuluş yoluna giden taşları döşemeye gitmek dışında da bir çözümümüz yok. Sınıf Okulu; sınıfın okulu olup tüm emekçilere kapılarını açmıştır. Emeğin birleşik mücadele hattının inşasının 15-16 Haziran Direnişi’nin öncüsü Gebze’den tekrar başlayacağına inanıyoruz.”

Karabulut’un konuşmasının ardından ilk günün derslerini veren Doç Dr Kemal İnal ile Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Fatih Toprak sunumlarını gerçekleştirdi. İlk sunumu “Eğitim Sen’in halkçı öğretim programı” başlığıyla Fatih Toprak gerçekleştirdi. İkinci sunum ise “Yeni Öğretim Programını nasıl okumalıyız?” içeriğiyle Doç Dr. Kemal İnal tarafından yapıldı.

2004 ile başlayan eğitim müfredatındaki dönüşüm, AKP’nin ve düzenin ihtiyaçlarına göre bir nesil yetiştirme çabası, açıklanan yeni modelin arka planı, öğretmenlerin yaşadığı zorlanmalar, nasıl bir eğitim sistemi olması gerektiği konusunda anlatımlar yapıldı. Sunumların bitiminden sonra soru-cevap kısmı gerçekleştirildi.

Kızıl Bayrak / Gebze

İLİŞKİLİ HABERLER