“Failleri değil, çocukları koruyun!”

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri bugün (15 Eylül) Beşiktaş’ta Narin Güran için eylem gerçekleştirdi ve “Failleri değil, çocukları koruyun! Narin için isyandayız!” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 15 Eylül 2024
  • 18:30

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri bugün (15 Eylül) Beşiktaş’ta Narin Güran için eylem gerçekleştirdi ve “Failleri değil, çocukları koruyun! Narin için isyandayız!” dedi.

Eyleme İşçi-Emekçi Kadın Komisyonları “Çocukların katili sömürü düzeni!” ve “Narin’in hesabını soracağız”, DGB’nin “Narin’in hesabı sorulacak!”, BDSP ise “Bu pisliği devrim temizler”, “İnsanca bir yaşam için sosyalizm” yazılı dövizleriyle katıldı. 

Eylemde “İstismar edilen, kaybedilen, katledilen çocukların hesabını soracağız! Narin’e ne oldu?” yazılı pankart açıldı. Yapılan açıklamada Narin Güran’ın kaybolması ve 19 gün boyunca bulunamaması anlatılarak ihmaller sıralandı.

Narin Güran için yapılan eylemlere saldırılması, Ensarioğlu’nun sözleri teşhir edilerek şunlar ifade edildi:

Biz bu açıklamayı çok iyi tanıyoruz! Tanıyoruz çünkü çocuklara karşı işlenen herhangi bir suçun failinin tarikat, cemaat ya da hükümet bağlantısı olduğunda konu hep “çok hassas” olduğu için soruşturmaların kapatıldığına, delillerin karartıldığına, faillerin aklandığına yıllardır tanıklık ediyoruz.”

Açıklamada AKP iktidarının çocukları korumadığı belirtilerek daha önce yaşananlar örneklendi. “Bu coğrafyada günde yaklaşık 40 çocuk kayboluyor” denilen açıklamada kaybolan çocukların tam sayısının bilinmediği belirtildi. Kadın cinayetlerinin, çocuk istismarının politik olduğu vurgulanan açıklama da cezasızlık politikaları teşhir edildi. 

“Narin’in katillerini biliyoruz! Narin’in katili Hizbullah ve işbirlikçisi AKP’den hesap soracağız! denilen açıklamada talepler ifade edildi:

“Narin’in tüm faillerinin yanı sıra, failleri koruyan milletvekilleri, bakanlar, mülki amirler hakkında etkin bir soruşturma yürütülmesini, yargılama sürecinin adil ve şeffaf ilerletilmesini,

2016’dan bu yana her yıl kaç çocuğun kaybolduğunun ve bu çocukların akıbetlerinin düzenli olarak açıklanmasını,

Çocuklara karşı işlenen her türlü suçta; tarikat, cemaat, bürokrat, her türlü kişi, kurum ve yapılarla ilgili cezasızlık politikasına derhal son verilmesini,

Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’nda çocuk istismarının önünü açan maddelerin çocuğun yüksek yararı gözetilerek acilen yeniden düzenlenmesini,

Tarikat ve cemaatlerle yapılan çocuk koruma protokollerinin derhal iptal edilmesini,

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin CEDAW, Lanzorote ve BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ndeki tüm yükümlülüklerini yerine getirmesini”

Açıklamanın sonunda ise şunlar ifade edildi:

“Narin’i öldüren karanlığı yırtmak için ve her bir çocuk güvende olana dek mücadeleden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz! Tekrar ediyoruz: Narin’in katili hizbullah ve işbirlikçisi AKP’den hesap soracağız!”

Kızıl Bayrak / İstanbul