MKE işçileri promosyonların ödenmemesine tepkili

Promosyon ödemeleri yapılmayan MKE işçileri Türk Metal’i ve Genel Müdürlüğü protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 10 Temmuz 2019
  • 19:51

MKE silah fabrikası işçileri halen ödenmeyen denge ödeneği ve MKE Genel Müdürlüğü’nün promosyon ödemelerini 4 taksitle ödeyeceğini duyunca Türk Metal Sendikası’nı öğle yemeğinde protesto etti. Sendikanın bu gidişe sessiz kalması işçileri çileden çıkardı.

Dün Türk Metal Şube Başkanı tarafından yapılan bilgilendirme sırasında işçiler duruma itiraz ederek şube başkanına tepki gösterdi. İşçiler banka promosyonlarının parçalara bölünmesine karşı çıkıyor.

Dün öğlen yemeğinde başlayan çatal-kaşık prostestosu bugün öğlen de devam etti.

Kamu işçilerini kapsayan toplu sözleşme sürecinde, devletin teklifine de tepkili işçiler haklarına sahip çıkmak için eylemlerine kararlılıkla devam edeceklerini belirtiyor.

MİB: Birlikte mücadele edip kazanmalı!

MKE işçilerinin seslerini duyuran Metal İşçileri Birliği (MİB) işçiler selamlayarak, onlara şu çağrıda bulundu:

Promosyon haktır bölünemez!

MKE işçileri birlikte mücadele edip kazanmalı!

MKE işçisi kardeşlerimiz!
Bir süredir sayfamız aracılığı ile sorunlarınızı dile getiriyor, nasıl olması gerektiği konusunda beraber tartışıyoruz. Sizler zamlarla geçen yılların ardından yeni haklar almak, ücretlerin iyileştirilmesi ve krizin yükünden biraz da olsa kurtulmak için sözleşmeyi dört gözle beklerken, TM'nin temsilcileri fabrikanıza gelip, banka promosyonlarının 4 yıl boyunca 4 taksitle ödeneceğini duyurdu.
Sizler ise bu keyfi tutumu onaylamadınız ve dünden itibaren eylemlere başladınız, tepkinizi gösteriyorsunuz. Şube başkanı sıfatı ile size konuşmaya gelenin rezilliğini, sizin ortak tepkiniz karşısındaki acizliğini gördünüz. Zaten zaman içinde TM'nin işbirlikçi tutumunu da biliyordunuz.

Kimi fabrikalarda iş yavaşlatma, kimilerinde çatal-kaşık vurma yapıyorsunuz. Şimdiden TM yalakaları atölye atölye gezip, işçileri kendilerinin işçileri satmadığına ikna etmeye çalışıyor. Ancak gelip yaptıkları açıklamada, yayınladıkları bildiride açıktır. Banka promosyonlarımız bölünüyor.

MKE işçi kardeşlerimiz,
Başlattığınız mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeli, ve promosyon haklarınızın bölünüp-parçalanmasına engel olmalısınız. Bu saldırıların başı değildir. Kamu TİS'lerindeki patron teklifini dün gördünüz. İşçilerin, MKE işçilerinin köleliğini istiyorlar. Bu duruma ve promosyon hakkının parçalanmasına karşı MKE işçileri bir bütün olarak tepki göstermelidir. Çünkü verilecek tepki sadece bugüne değil, yarına, imzalanması öngörülen satış sözleşmesine de olacaktır. .

Bu sebeple MKE işçilerinin başarılı olması için tabandaki öfkeyi örgütlü hale getirmelidir.
Eylemlilikleri devam ettirmeli, bu eylemliliklere toplu çıkış, gibi başka biçimlerde vermelidir.
Bu süreç MKE işçisini birleştirmeli güçlendirmelidir. Güç nedir?
Örgütlülüktür, birlikte hareket etme kabiliyetidir. MKE işçileri bölüm bölüm komitelerini kurmalı, bu komitelerden seçilenlerle de fabrika komitesini oluşturmalıdır. Bu komiteler aracılığı ile yol yürünmeli ve mücadele sürdürülmelidir.

MKE işçisi kardeşlerimiz,
Metal İşçileri Birliği-MİB, her zaman yanında olmaya devam edecektir. Sizleri de sonuna kadar kararlı bir şekilde mücadeleyi sürdürmeye, MKE işçisinin birliğini güçlendirmeye çağırıyoruz. MKE işçisi birleşirse ancak o zaman promosyonlarımızın bölünmesinin önüne geçeriz.
Haydi, yolumuz açık olsun!
Promosyon haktır bölünemez!
Yaşasın MKE işçilerinin birliği!