Kamu emekçileri 153. haftada ihraçları protesto etti

İzmir’de OHAL KHK’larıyla ihraç edilen kamu emekçileri, 153. hafta eylemlerini gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 31 Aralık 2020
  • 09:15

KESK İzmir Şubeler Platformu KHK ile ihraçlara karşı 153. hafta eylemlerini “Adalet istiyoruz” şiarıyla gerçekleştirdi.

Karşıyaka İş Bankası önünde saat 18.00’de başlayan oturma eylemine, kadın cinayetlerini protesto eden kadınlar da katıldı. Basın açıklamasından önce, İstanbul’da polis tarafından darp edilen HDP Milletvekili Musa Piroğlu söz aldı. Sonrasında kadın platformları adına da bir konuşma yapılarak basın açıklamasına geçildi.

153 haftadır sokaklarda oldukları belirtilerek başlayan açıklamada, “ötekileştirici, dışlayıcı ve intikamcı politikaların ülkeyi yangın yerine çevirdiği” ifade edildi. “Sizin gibi düşünmeyen herkesi düşman olarak görüyorsunuz, toplumu bir birine düşmanlaştırıyorsunuz” denilen açıklamada, kadın düşmanı politikalar üzerinde duruldu.

“12 Eylül dikta rejimini aratmıyorsunuz”

Açıklamanın devamında asgari ücrete yapılan sefalet zammına da değinilerek “Hükümet ve işveren oturup 10 milyona yakın çalışanı yoksulluk sınırına terk ettiniz” denildi. Pandemiye ve sonuçlarına değinilen açıklamada “kitle imha silahlarının yayılmasını ve finansmanı önleme yasası” adı altında gündeme getirilen yasa tasarısına dikkat çekildi. Yasa tasarısının; ilerici, demokrat, devrimci derneklerin kapatılmasının önünü açarak anti-demokmratik uygulamalar ile derneklere kayyım atanmasına yarayacağı ifade edildi ve “12 Eylül dikta rejimini aratmayacak uygulamalara imza atıyorsunuz” diye eklendi. Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirip binlerce kamu emekçisini ihraç ettiniz, açlığa sefalete ittiniz. İntiharlara sebep oldunuz. Biz KESK olarak 153 haftadır KHK ve OHAL uygulamalarınıza karşı sokaklarda, alanlarda mücadele etmeye, ‘İşimizi geri alacağız’ demeye devam ediyoruz. İhraçlara karşı oluşturulan sözde OHAL komisyonu derhal lavğedilmelidir. Bizler işimizi geri alana kadar sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

Açıklamanın ardından eylem alkış ve sloganlarla bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir