İzmir’de ihraçlara karşı eylem: İşimize geri döneceğiz!

KESK İzmir Şubeler Platformu, OHAL KHK’larıyla kamudan ihraç edilen emekçilerin işlerine geri dönmesi talebiyle eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 08 Şubat 2021
  • 20:15

KESK İzmir Şubeler Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen kamu emekçileri “İşimize geri döneceğiz” dedi.

Kemeraltı girişinde saat 13.00’te yapılan basın açıklamasına KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı. Basın açıklamasını KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Necip Vardal okudu.

Vardal, OHAL döneminde bugüne kadar çıkarılan KHK’lerle 135 bini aşkın kamu çalışanının ihraç edildiğini söyleyerek açıklamaya şöyle devam etti:

“Bugüne kadar haklarında soruşturma yürütülen ve savcılıklar tarafından takipsizlik kararı verilen, aralarında Eğitim Sen üyelerinin de bulunduğu, on binlerce eğitim ve bilim emekçisinin görevlerine geri dönmesinin önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bu açık gerçeğe rağmen, arkadaşlarımızın görevlerine başlatılmaması hukuksuzluğun geldiği noktayı göstermektedir.”

İzmir Valiliği’ne seslenen Vardal, yaklaşık 1 yıldır İzmir’de göreve iade edilen bulunmadığına değinerek “Bir an önce sonuçlandırarak komisyona bilgilendirerek bu duruma son verin” dedi.

Sendikal faaliyetlerin hiçbir şekilde cezalandırılamayacağının vurgulandığı açıklama şu vurguyla son buldu:

“Eğitim ve bilim emekçilerinin iç hukuk ve uluslararası hukukta güvence altına alınan demokratik haklarını kullandıkları için suçlanmaları, ihraç, açığa alma ve sürgün cezaları ile karşı karşıya bırakılmaları tamamen hukuksuzdur. OHAL KHK’lerinden güç alarak her türlü hukuksuzluğa imza atanlar yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Bizler arkadaşlarımız geri dönene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Aysun Gezer de ihraçlar üzerine konuşarak AKP iktidarı hukuksuzluğa devam ediyor. Bizler her alanda baskıya, hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğiz. Arkadaşlarımız işine geri dönecek diyerek açıklama slogan ve alkışlar ile bitirildi.

Kızıl Bayrak / İzmir