İşçiler mesajla işten çıkarıldı

Koronavirüs testi için hastaneye giden işçiler telefonlarına gelen mesajla işen çıkarıldı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 24 Haziran 2020
  • 14:27

Diyarbakır'da 100'e yakın işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında 4 işçi Koronavirüse (Covid-19) yakalandı. Fabrika çalışanları, işletmenin herhangi bir tedbir almadan faaliyetine devam etmesi üzerine çalışmadan kaçınma haklarını kullanıp, iş bırakıp hastanenin yolunu tuttular.

Art Gerçek’te yer alan habere göre Koronavirüs testi yaptırmak için hastaneye giden işçilerden 8'i, cep telefonlarına gelen mesajla işten çıkarıldığını öğrendi.

Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bir tekstil fabrikasında 4 işçinin Koronavirüs testi pozitif çıktı. 100'e yakın işçi, temas halinde oldukları gerekçesiyle işletmeden test yapılmasını ve faaliyetlerinin durdurulmasını istedi. İşletme yetkilileri, faaliyetlerin durdurulmayacağını ve hastaneye izinsiz gidenlerin işten çıkarılacağını bildirdi. Bu duruma tepki gösteren çalışanlar, işlerini bırakıp test yaptırmak için toplu halde hastanenin önüne geldi. Dün Koronavirüs testi yaptırmak için hastaneye gelen işçilerden 8'inin işine son verildi.

“Fabrika çalışıyor, açık durumda”

İşten çıkarılan işçilerden Mürsel Çalışır, fabrikanın faaliyetinin devam ettiğini öne sürerek, kendilerinin işten çıkarıldığını söyledi. Çalışır, "6 vaka çıktı, biz bu şartlar altında çalışamayız dedik, test yapmaya gidelim dedik onar aldırış etmedi. Biz de iş çıkışı test yapmaya gittik, teste gittiğimizde işten çıkarıldığımızı öğrendik. Dün haberimiz olmadan çıkışımızı vermişler, 29. maddeye göre işten çıkartmışlar, biz de araştırdık, 29. madde yüz kızartıcı madde olduğunu öğrendik. Kesinlikle yüz kızartıcı herhangi bir şey yapmadık ne kimseyi darp ettik ne hakaret ettik ne de bir temasta bulunduk. Şu an 8 kişi işten çıkartılmış. Koronavirüs testi pozitif olan arkadaşlar, tekstilde şu an çalışmaya devam ediyor. Kesin bilgi aldık, çalışan arkadaşlar bize haber verdi, fabrika çalışıyor açık durumda, insanların sağlığını hiçe sayılıyor" dedi.