İşçi sınıfının mücadele bayrağı her yerde dalgalanmaya devam ediyor!

1 Mayıs'ın mücadele coşkusunu engelleyemediler, sömürü ve soygun üzerine kurdukları düzenlerinin yıkılışını da durduramayacaklar.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 01 Mayıs 2020
  • 13:54

Bugün 1 Mayıs! İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü. İki dünyanın, iki sınıfın, burjuvalar ve proleterlerin karşı karşıya geldiği kavga günü... İşçi ve emekçilerin sokaklara, meydanlara çıkıp taleplerini haykırdığı, fabrikalarından kapitalist sömürü düzenine karşı sesini yükselttiği gün... On yıllar önce kölece çalışma koşulları karşısında mücadele ederek, bedel ödeyerek kazanılan ve dünya işçi sınıfına armağan edilen 1 Mayıs, kutlu olsun...

1 Mayıs'ın mücadele ateşi etrafı aydınlatmaya devam ediyor. 1 Mayıs işçi sınıfını mücadeleye çağırmaya devam ediyor. İlk günden bu günlere, bu ateşi söndürmek için seferber olan kapitalistler, dün olduğu gibi bugün de bunu başaramadılar, başaramayacaklar. 1 Mayıs bayrağı her yerde dalgalanıyor.

1 Mayıs bizlere mücadeleyi, dayanışmayı, birliği ve umudu gösteriyor. Birleşirsek, omuz omuza verirsek dünyayı değiştirebileceğimizi, eşit, özgür yarınları yaratabileceğimizi müjdeliyor. İşçi sınıfının haklı ve onurlu mücadelesinin coşkusunu yansıtıyor.

Bu coşku tarih boyunca olduğu gibi bugün de sermayedarları tedirgin etmeye devam ediyor. Dün yok sayarak, yasaklayarak engellemeye çalıştıkları, işçi sınıfına meydanların kapılarını kapattıkları, yetmediği yerde ise içini boşaltarak bahar bayramına çevirmeye çalıştıkları 1 Mayıs'ı işçi sınıfının hafızasından silemediler. Bugün olduğu gibi.

Salgın gerekçesiyle 1 Mayıs'ı sessiz sedasız geçirme çabaları, dört bir tarafta işçi ve emekçilerin haykırışlarıyla boşa düştü. Sermaye düzeni ve AKP bir kez daha şansını denedi ve başaramadı. Dertleri salgın tehlikesi değil, işçilerin yan yana gelmemesiydi. Dertleri, ''her şartta üretim devam etsin'' diye işçileri hiçe sayan bu rezil düzene karşı tepkinin güçlenmemesiydi. Dertleri yaratmaya çalıştıkları kölece çalışma ve yaşam koşullarına karşı büyüyen tepki nedeniyle, pamuk ipliğine bağlı iktidarlarının sarsılmamasıydı.

1 Mayıs'ın mücadele coşkusunu engelleyemediler, sömürü ve soygun üzerine kurdukları düzenlerinin yıkılışını da durduramayacaklar. 1 Mayıs kutlanmaya, işçi sınıfını sömürünün, eşitsizliğin, baskının, yasakların, çürümenin ve yozlaşmanın olmadığı bir dünyaya çağırmaya devam ediyor. Bizlere güç, egemenlere korku salmaya devam ediyor...

Yaşasın 1 Mayıs!

Metal İşçileri Birliği

1 Mayıs 2020