Greif direnişi 106. gün

Greif işçileri şirketten alacakları ve kalan hakları için bugün yönetim temsilcileriyle görüştüler.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 26 Mayıs 2014
  • 10:38

19.30: Orhan Purhan basın açıklamasının ardından DİSK Genel Merkezi'ndeki nöbeti sonlandırdıklarını söyledi. Purhan mücadelelerinin sona ermediğini, taşeron sistemine ve ihanetçi sendikal bürokrasiye karşı mücadele etmeye devam edeceklerini ve yeni Greifler yaratcaklarını ifade etti.

Basın açıklamasında "Kahrolsun taşeron köleliği!", "Kahrolsun sendika ağaları!" ve "İhanet edenler hesap verecek!" sloganları haykırıldı.

19.20: Greif işçilerinin yaptığı açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz...

18.45: Greif işçileri, bugün şirketle yapılan görüşmede Budaklar'ın hazırladığı belgeyi ve feragatnameyi imzalamadıkları için tazminatlarını alamadıklarını duyurdular.

18.00: Greif işçileri direniş sürecine dair açıklama yapıyor.

14.30: Greif yönetimiyle görüşmenin ardından direnişçiler DİSK binasına döndü.

13.20: Greif işçileriyle yöneticiler arasındaki toplantı sona erdi. İşçiler DİSK Genel Merkezi'ne geri dönüyor.

Saat 18.00'de DİSK Genel Merkezi'nin önünde nöobetin sona erdirilmesi üzerine basın açıklaması yapılacak.

12.50: İşçilere tazminatlarının saat 15.00'te yatırılacağı söylendi. İşçiler tazminatla ilgili belgelere "Fazlaya dair haklarımız saklıdır" yazarak imzalarını attılar. Tazminatları eksik yatırılan işçiler dava açacaklar.

***

Direnişçi Greif işçileri Greif insan kaynakları ile tazminat haklarını görüşmek için Samandıra’ya geldiler.

Greif şirketinin insan kaynakları ile görüşme Samandıra fabrikasının yakınındaki bir restaurantta yapılıyor. İşçilerin alacakları üzerine görüşmeler sürüyor.

Aldığımız bilgilere göre, ihanet şebekesi DİSK Tekstil bürokratları işçilerin tazminat haklarıyla ilgili belgelerin arasına “bir siyasal anlayışın oyununa getirildik” şeklinde ibareler yer alan belge koydu. Sendika bürokratlarının işçilere bu belgenin imzalanması için baskı yaptığı aktarılıyor.

Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz...

Kızıl Bayrak / İstanbul