Ege İşçi Birliği’nden Sinbo direnişine destek

Ege İşçi Birliği olarak direnişe başlayan Dilbent Türker’in yalnız olmadığını ifade ederken, “mücadelesi mücadelemizdir” diyor ve direnişi boyunca dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 25 Ocak 2021
  • 19:33

Ege İşçi Birliği, Sinbo’da baskı ve mobbinge uğradıktan sonra 25/2 maddesiyle işten çıkarılan TOMİS üyesi Dilbent Türker’in bugün başlattığı direnişle dayanışma içerisinde olduğunu ilan etti.

25/2 maddesiyle işten çıkarmaların sermayenin pandemi döneminde en sık başvurduğu saldırılardan olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Buna karşı en güçlü yanıtı işçilerin birleşik mücadelesini örgütleyerek verebiliriz” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

Sendikal mücadele yürüttükleri için ücretsiz izin saldırısıyla karşı karşıya kalan Sinbo işçileri bu saldırıya karşı direnişle yanıt vermiş, 31 gün fabrika önünde direnerek geçmişe dönük haklarını da kazanarak iş başı yapmışlardı. Ancak Sinbo patronunun hazımsızlığı işçilerin iş başı yapmasından sonra da devam etti. 

Fabrika yönetimi işbaşı yapan direnişçi işçiler üzerinde mobbingi ve baskıyı arttırdı, direnişçi işçilerin görev yerini keyfi biçimde değiştirdi. Son olarak ise TOMİS'li direnişçi işçilerden Dilbent Türker, patronun yönlendirmesi sonucu yandaş bir işçi tarafından hakaret ve saldırıya uğradı. Durumu fabrika yönetimine bildiren Türker, saldırıya uğrayanın kendisi olmasına rağmen 25/2 maddesinden işten çıkarıldı. 

İşten arma saldırısına karşı TOMİS yaptığı açıklamada direnişe yeniden başladıklarını ve Dilbent Türker’le birlikte bugün itibarıyla fabrika önünde olacaklarını duyurdu. 

Ücretsiz izin saldırısıyla birlikte 25/2 maddesiyle işçilerin işten atılması bugün sermayedarların başvurduğu en önemli saldırılardan biridir. Ve neredeyse her yerde yaşanmaktadır. Kendi krizlerini aşmak için her dönemi fırsata çevirmekten geri durmayan sermayedarlara en güçlü yanıtı ise işçilerin birleşik mücadelesini örgütleyerek verebiliriz. 

Ege İşçi Birliği olarak direnişe başlayan Dilbent Türker’in yalnız olmadığını ifade ederken, “mücadelesi mücadelemizdir” diyor ve direnişi boyunca dayanışma içerisinde olacağımızı ilan ediyoruz. 

Yaşasın işçilerin birliği!

Yaşasın sınıf dayanışması!