Sinbo’da direniş 5. gününde

Sinbo’da ücretsiz izin saldırısına karşı direnen ve kazanan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker’in yoğun baskı ve mobbingle Kod-29’dan işten çıkarılması ile yeniden yapılan direniş 5. gününde.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 29 Ocak 2021
  • 14:15

Sinbo’da ücretsiz izin saldırısına karşı direnen ve kazanan Tüm Otomotiv ve Metal İşçileri Sendikası (TOMİS) üyesi Dilbent Türker’in yoğun baskı ve mobbingle Kod-29’dan işten çıkarılması ile yeniden yapılan direniş 5. gününde.

Türker işten çıkartıldığı günden itibaren direnişini sürdürürken aynı zamanda direnişlerle dayanışma gerçekleştiriyor. TOMİS dün gerçekleştirdiği canlı yayın ile direnişçi işçileri buluşturarak “Yasalar ve sınıf mücadelesi” adlı etkinlik yaptı.

Etkinliği değerlendiren Sinbo direnişçisi Türker 17.00’da Kadıköy’de Migros işçileri için yapılacak eyleme çağrı yaparak şunları ifade etti:

“Biz işçilerin mücadele etmekten başka yolu yok”

 “Direnişçilerin canlı yayın buluşması ihtiyaç haline döndüğü gibi pandemi süresince de en iyi alternatif iletişim ve tartışma aracı oldu. Dün TOMİS sendikamızla birlikte bir yayın gerçekleştirerek.

Bu süreçte ortak sorunumuz olan ücretsiz izin ve Kod29’u tartıştık.

Verimli bir buluşma oldu direnişte olan her işçi ve bu gibi saldırıların hukuki boyutunu Av. İmdat Ataş ile konuştuk önümüze çıkan tablo Türkiye işçi sınıfının açlık ve işsizlik sopası altında ücretsiz izin ve 25/2 maddesi yani Kod29’a maruz kaldığını görüyoruz.

Yine bu saldırılarla birlikte direnişçiler işçi sınıfının sorunları derinleşmiş olup mücadele etmekten başka yol olmayacağını vurgulamış oldu.

Çıkarılan yasaların patronlar için çıkarıldığını işçi yararına çıkan yasaların ancak işçilerin mücadelesiyle olacağıyla hem fikir olunmuş oldu. Gerçekten de biz işçilerin mücadele etmekten direnmekten başka yolu yok bir şeyler değişecekse ancak bu şekilde mümkün olur.

TOMİS üyesi Sinbo işçileri olarak DEV TEKSTİL üyesi SML işçileri ile dayanışmada olacağız

Yanı başımızda SML etiket fabrikası patronu çıkan yasalara dayanarak ve diğer patronlardan öğrendiğiyle hem fabrikaya yoğun taşeron işçi alarak kadrolu işçileri sürekli ücretsiz izne çıkarıyordu. SML İşçilerin hem taşeron alıyorsunuz hem bizi ücretsiz izne çıkarıyorsunuz diyerek tepki gösteren işçileri tehdit ederek ya istifa edin haklarınızı verelim çıkın gidin ya da sizi 25/2 maddesini kullanarak işten atarız tehdidinde bulundu çoğu işçi istifa ederken bazı işçiler bu durumu da kabul etmeyerek üyesi oldukları DEV TEKSTİL Sendikası ile birlikte fabrika önünde açıklama yaptılar ve içeride ki işçilere seslendiler.

Bizler de TOMİS üyesi Sinbo işçileri olarak DEV TEKSTİL üyesi SML işçileri ile dayanışmada olacağız tüm işçi ve emekçileri bu onurlu duruşa ve hak gasplarına karşı SML işçileri ile dayanışmaya davet ediyoruz.

Bunun yanı sıra ücretsiz izine çıkarılan ve işten atılan Migros işçileri için Kadıköy’de Migros işçileri ile dayanışma eylemine katılacağız Tüm işçi ve emekçileri Migros işçilerine sahip çıkmaya destek olmaya davet ediyoruz.”

Kızıl Bayrak / İstanbul