Antep’te “asgari ücret” eylemi

Başpınar Tekstil ve Dokuma İşçileri Birliği “Pahalılığa, zamlara ve yoksulluğa karşı insanca yaşayacak asgari ücret” şiarıyla Antep’te eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 13 Aralık 2021
  • 14:38

Antep’te Başpınar Tekstil ve Dokuma İşçileri Birliği “Pahalılığa, zamlara ve yoksulluğa karşı insanca yaşayacak asgari ücret” şiarıyla eylem gerçekleştirdi. Balıklı Parkı’nda yapılan eylemde işçiler adına basın açıklamasını DİSK Tekstil İşçileri Sendikası’ndan temsilciyken genel merkez tarafından görevden alınan Mehmet Türkmen yaptı.

“Biz sadaka istemiyoruz” diyen Türkmen “Sürekli büyüyen ekonomi bizim sırtımızdan büyürken patronlar hükümetle iş birliği ile cami-okul yaptırıyor. Bu ülkeyi yönetenler de bu patronları ‘hayırsever’ olarak gösteriyor” dedi.

“İşçilerin yönettiği, karar aldığı bir sendika için yola girdik”

Türkmen “Tespit komisyonu asgari ücreti hesaplarken bizim insanca yaşamamız için gereken miktarı hesaplamıyor” diyerek şunları ifade etti:

“Her sene olduğu gibi bu sene de komisyon işçilerin taleplerine kulaklarını tıkamış durumda. Her sene olduğu gibi bu sene de komisyon işçileri açlık sınırında bir ücrete mahkûm etmenin hesaplarını yapıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de masanın bir ucunda işçilerin alın terini sömüren, emeğini gasp ederek zenginleşen patronlar var.  Ama belli ki bu yıl verecekleri ücret bir kişinin bile geçimine yetecek bir ücret olmayacak. TÜİK; hükümetin ve patronların istediği gibi yalan yanlış rakamlarla bir kişiye bile yetecek ücret hesaplayamamış olacak ki bu yıl tek kişilik asgari geçim ücretini komisyona sunamadılar. Gaziantepli dokuma ve tekstil işçileri olarak kendi birliğimizi sağlamak, kendi bağımsız sendikamızı kurmak için bütün işçi kardeşlerimizi bu birliğin içinde yer almaya çağırıyoruz. Buradan aynı zamanda işçilerin haklarını savunmayan, patronlarla iş birliği yapan, işçilerin söz ve karar hakkına saygı duymayan, işçilerin sırtından yüksek maaşlar alıp lüks bir hayat sürdüren bürokrat ve sarı sendikacılara karşı işçilerin yönettiği, işçilerin karar aldığı, gerçek bir işçi sendikamızı kurmak için bir yola girdiğimizi ilan ediyoruz.”

“İnsanca çalışmak istiyoruz!” ve “İşçiyiz haklıyız kazanacağız!” sloganlarının atıldığı eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.