Ankara’da KESK’ten “Geçinemiyoruz!” mitingi

KESK “Geçinemiyoruz” şiarıyla ve “Halktan yana bütçe” talebiyle Ankara’da bölgesel miting düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 19 Aralık 2021
  • 14:50

KESK Diyarbakır ve İzmir’in ardından bugün, İstanbul ve Ankara’da da “Geçinemiyoruz!” mitingleri yapılıyor.

Çevredeki illeri de kapsayarak bölgesel olarak Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda düzenlenen miting “demokrasi mücadelesinde hayatını yitirenler için” yapılan saygı duruşu ile başladı. Ardından Grup Çığ sahne aldı. 

Çekilen halayların sonrasında KESK merkez yönetiminden Mehmet Bozgeyik mitingin konuşmasını gerçekleştirdi. Bozgeyik konuşmasında şunları ifade etti:

“İktidar bugün ekonominin kitabını yazdığını söylüyor, biz bu kitabı reddediyoruz. İktidar her gün baskı politikalarını arttırıyor. Sendikal örgütlenme özgürlüğüne, düşünceyi ifade etme özgürlüğüne karşı saldırarak ömrünü uzatmaya çalışıyor. Fakat kanserli hücre tüm vücudu sarmış durumda. Artık kurtuluşları yoktur. O nedenle bir an önce erken seçim diyoruz. Bugün bu ülkenin kaynaklarını talan ediyorlar, zenginliklerini yurt dışına kaçırıyorlar. Eğitimi, sağlığı özelleştiriyorlar. Bu kapitalist sistem ahlaksız bir sistemdir. Tek adam rejimi 15 Temmuz’u ‘Allah’ın bir lütfu’ olarak gördü ve o günden bu yana Türkiye bir OHAL rejimi ile yönetiliyor. Bir anayasasızlık süreci ile karşı karşıyayız. Çalışma hakkımız, sendikal hakkımızı, grev hakkımız gasp ediliyor. İşte bu açık bir faşizmdir.” 

Bozgeyik konuşmasını “Hep birlikte bu tek adam rejimini değiştirmek için, Türkiye’nin emekten, demokrasiden ve barıştan yana yeniden inşa etmek için alanlardayız” diyerek sonlandırdı. 

Mitingde “Hükümet istifa!”, “Yaşasın devrim ve sosyalizm!”, “İnsanca yaşamak istiyoruz!”, “AKP halka hesap verecek!”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür!”, “Sermayeye değil emekçiye bütçe!” ve “Kahrolsun ücretli kölelik düzeni!” sloganları atıldı.

Konuşmanın ardından Grup Günyüzü sahne aldı. Miting halaylar ve marşlarla sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / Ankara