EnerjiSA önünde “Geçinemiyoruz” eylemi

Kadıköy önünde yapılan eylemde “Enerji şirketlerinin cebi dolarken, biz yoksullaşıyoruz! Bu soygunu durduracağız!” denildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Ocak 2022
  • 21:15

İstanbul Kadıköy EnerjiSA İşlem Merkezi önünde yapılan eylemde “Enerji şirketlerinin cebi dolarken, biz yoksullaşıyoruz! Bu soygunu durduracağız!” denildi.

Geçinemiyoruz Hareketi adına basın açıklamasını okuyan Newroz Tuğçe Özçelik şunları vurguladı: “Adım adım yoksullaştığımız bir süreci hep birlikte yaşıyoruz. Sürekli değişen döviz kuru, ihaleler ile cebe indirilen, kaybolan paralar, kamu yararını görmezden gelen projeler ile gün gün yoksullaştık”

Faturalara yapılan astronomik zamlara değinen Özçelik “Bugün burada olmamızın nedeni ödememizin mümkün olmadığı elektrik faturalarıdır” dedi. Elektrik zamlarının soyguna dönüştüğünü belirten Özçelik şu şekilde devam etti:

 

“Son 1 yılda konutlarda elektriğe %72,5 - %158,7 arasında zam yapıldı. Elektrik dağıtım şirketleri kamudan 1 kwh elektriği 31.86 kuruşa satın alan enerji şirketi bizlere 134.89 kuruştan satıyor. Eğer elektrik tüketimimiz 150 kws saatin üstüne çıkarsa bu bedel 205 kuruşa kadar çıkıyor. Kademeli faturalandırma sistemi bu zamlar apaçık bir soyguna dönüşüyor.

 

AKP iktidarı bu kademeli soygunu yaparak bizim cebimizden alarak Kolin, Limak, Cengiz, Sabancı, Aksa, Çalık, Zorlu gibi Enerji Şirketlerinin kasası doldurdu! Yani kamudan aldıkları ihalelerle her gün büyüyen, kamu bankalarından aldıkları borçları ödemeyen, vergi borçları silinen bu şirketlerin zenginliklerine zenginlik kattı!”

 

Özçelik zamlar geri alınsın ve enerji üretim ve dağıtım şirketleri kamulaştırılsın talebini yineleyerek sözlerini tamamladı.

 

Eylemde konuşma yapan HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu “Biz sustukça, sesimizi çıkarmadıkça bu yoksulluk devam edecek” dedi.

 

 “Halkı değil çeteleri yargıla” ve “Zamlara karşı hep birlikte sokağa” sloganlarının atıldığı eylem açıklamanın okunmasının ardından sona erdi.