KESK'ten ihraç kararlarına tepki

KESK Urfa ve Diyarbakır'da 21 kamu emekçisinin 35'inci maddeden ihraç edilmesini protesto etti. Urfa'da basın toplantısı yapılırken, Diyarbakır'da ihraçlar polis ablukası altında protesto edildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 01 Aralık 2021
  • 09:10

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Urfa ve Diyarbakır’da ihraç kararlarını protesto etti.

Urfa’da basın toplantısı

KESK Urfa Şubeler Platformu, Diyarbakır'da 21 kamu emekçisinin “375 Sayılı KHK ile Kamu Görevinden Çıkarma-Geçici 35. Madde” ile ihraç edilmesini basın toplantısı düzenleyerek protesto etti. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa Şubesinde yapılan toplantıda, Urfa KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü SES Urfa Şube Eşbaşkanı Eylem Sala açıklama yaptı.

Diyarbakır’da 21 kamu emekçisinin ihraç edildiği hatırlatan Salar şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızın ihraç gerekçesi olarak, Türkiye tarihinin en kanlı katliamı olan Ankara Gar katliamını protesto etmek, evinde bilgisayarında, Kürtçe müzik dinlemek, okuduğu dergi ve kitaplar, ihraç arkadaşlarla telefon görüşmesi yapmak, savaşa karşı barışı savunmak, kadın çalışmaları, kentte yapılan sendikal ve demokratik eylemlere katılım sağlamaktır.”

Salar konuşmasının sonunda ihraçlara karşı kamuoyuna mücadele çağrısı yaptı.

Diyarbakır’da ihraçlar polis ablukası altında protesto edildi

Diyarbakır’da Yenişehir Ofis Semti AZC Plaza önünde yapılması planlanan Eğitim Sen’in yapacağı ihraçları protesto açıklaması engellendi. Açıklamanın Hazal Parkı’nda yapılması dayatmasını kabul etmeyen emekçiler polis ablukası altında AZC Plaza önünde açıklamayı yaptı.

KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil yaptığı konuşmada “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisi nedeniyle ihraç edilen ve beraat eden akademisyenlerin işe dönüşlerine toplu olarak ret kararı verilmesinin tesadüfi olmadığını, KESK’e yönelik bir saldırı olduğunu belirterek, yılmayıp mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Açıklamanın ardından Eğitim Sen 1 No’lu şubesine geçildi. KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, eylemlerinin keyfi bir şekilde engellendiğini hatırlatarak “saldırı ve baskılar asla bizi yıldırmayacak” dedi.