“17 Kasım’da Bornova Meydanı’ndayız!”

İzmir’de 17 Kasım’da gerçekleştirilecek Bornova Buluşması hazırlıkları sürüyor.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 18 Ekim 2024
  • 13:30

İzmir’de yan yana gelen ilerici-devrimci kurumlar ve sendikalar 17 Kasım’da Bornova Meydanı’nda gerçekleştirecekleri eyleme hazırlanıyor. “İşçiler, emekçiler, emekliler buluşuyor! Krizin Faturasını ödemeyeceğiz! 17 Kasım’da Bornova Meydanı’ndayız” diyen kurumlar, yayınladıkları bildiri ile tüm işçi ve emekçileri mücadeleye çağırıyor. Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa, işten atmalara, savaş ve saldırganlık politikalarına karşı hep birlikte ses yükseltmeye davet ediyorlar.

Bildiri metnini paylaşıyoruz:

“İşçiler, emekçiler, emekliler buluşuyor!

Krizin faturasını ödemeyeceğiz!

17 Kasım’da Bornova Meydanı’ndayız!

Ekonomik krizin faturası sırtımıza yıkılıyor. Adına kapitalizm denilen bu düzen bir avuç sermayedarın gözü dönmüş kâr hırsı için milyonlara açlık sınırının altında yaşam dayatılıyor. Tüm zenginlikleri yaratan işçi ve emekçiler için en temel insani ihtiyaçlara ulaşmak gittikçe daha zorlaşıyor. Çalışma koşulları ağır, hayat pahalı, emek ise her geçen gün biraz daha ucuz!

Bir yanda kâr rekorları açıklayan şirketler diğer yanda kemer sıkma politikaları dayatılan işçiler, emekçiler, emekliler var.  Kapitalistlerin bir dediğini iki etmeyen AKP-MHP iktidarı ise açıkladığı “Orta Vadeli Program” ile ekonomik ve sosyal yıkımı derinleştirmek istiyor. Sömürü katmerleniyor, ücretler eriyor, hak gaspları artıyor, işsizlik yaygınlaşıyor. Esnek, güvencesiz, taşeron çalışma kural, iş cinayetleri gündelik hale geliyor. Holdinglerin vergileri sıfırlanırken milyonlarca emekçinin dolaylı-dolaysız vergi yükü artıyor. Yeni vergiler ise kapıda bekliyor. Emeklileri yük olarak görüp üç kuruşa muhtaç hale getirmek isteyenler, devlet bütçesini teşviklerle, ihalelerle patronlara aktarmakta sakınca görmüyorlar. Yeni saldırı paketleri ise meclis gündeminde bekletiliyor.

Onların kurtuluş reçetesi bu ve kabul edilemez!

Kölece çalışma ve yaşam koşullarına mahkûm edilmek istenilen, hakları çalınan, geleceği teslim alınmak istenen işçiler, emekçiler…

Yük olarak görülen, açlık koşulları dayatılan, hakları yok sayılan, insanca bir yaşam ve insanca bir ücret talepleri görmezden gelinen emekliler…

Bu düzenin yarattığı eşitsizliği, çürümüşlüğü şiddet, taciz ve katliam olarak yaşayan kadınlar…

Geleceksizliğe mahkûm edilen gençler…

Doğası, çevresi, ağacı, toprağı para-rant uğruna yağmalanan, baskı ve zor ile susturulmaya çalışılan toplum…

Emperyalist-kapitalist dünyanın rekabetini savaş ve saldırganlık olarak yaşayan, üzerine bombalar yağan, birbirine kışkırtılıp düşmanlaştırılan halklar…

Bizler için bu sömürü sistemine karşı birleşmek ve mücadele etmekten başka kurtuluş yolu yok!

Seni de yanımıza çağırıyor, omuz omuza vermeye, haklarımız, geleceğimiz ve özgürlüğümüz için mücadeleye davet ediyoruz.

Düşük ücretlere, hayat pahalılığına, vergi soygununa, işten atmalara, savaş ve saldırganlık politikalarına dur demek için buluşuyoruz!”

17 Kasım Bornova Buluşması Bileşenleri şu şekilde:

“Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu, Birleşik Emekliler Sendikası, Devrimci Hareket, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Ege İşçi Birliği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Güzeltepe Kadın Dayanışma Derneği, Partizan, Sosyalist Meclisler Federasyonu, Toplumsal Özgürlük Partisi, Taşeron Belediye İşçileri Birliği, İzmir İşçi-Emekçi Birliği (Devrimci Turizm İşçileri Sendikası, Dostluk ve Kültür Derneği, İşçi Birlikleri Sendikası, Kaldıraç Hareketi, Köz, Söz ve Eylem)”