“Katil sadece Yenidoğan çetesi değildir!”

Ankara İşçi Meclisi, bebek ölümlerine ilişkin yaptığı paylaşımda sağlığın ticarileştirilmesine dikkat çekerek işçi ve emekçileri parasız-nitelikli sağlık hakkı için mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Sınıf
  • |
  • 21 Ekim 2024
  • 22:30

Ankara İşçi Meclisi, bebek ölümlerine ilişkin yaptığı paylaşımda sağlığın ticarileştirilmesine dikkat çekerek işçi ve emekçileri parasız-nitelikli sağlık hakkı için mücadeleyi büyütmeye çağırdı. AİM’in sosyal medya hesabında yer alan paylaşım şu şekilde:

“Katil sadece Yenidoğan çetesi değildir!”

Memleketin her yanından biraz daha para kazanmak isteyen sermayedarların pisliği akıyor.

Dünyanın en masum varlıkları bebeklerimiz sermayenin kâr hırsına kurban gidiyor.

Devlet hastanelerinin, hükümetlerin yanlış sağlık politikaları sonucu niteliksiz hizmet vermesi nedeniyle halk özel hastanelere yönlendiriliyor.
AKP iktidarı boyunca Sağlıkta Dönüşüm Programı adıyla da bu süreçte acımasızca işlemiştir.

Bebek ölümlerinin adının geçtiği hastanelerden birinin AKP'li eski bakan milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'na ait olması ve şikayetin gerçekleştiği süreçte Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca'nın hastaneler zincirine sahip olması ve şikayetin gerçekleştiği sırada İstanbul İl Sağlık Müdürü olan bugünün Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun olayların yaşanmasından beri iki yıla yakın bir süre geçmesine rağmen bu hastaneleri kapatmaması Yenidoğan çetesi ile AKP iktidarının çeşitli şekillerde suç ortaklığı yaptığını gösteriyor.

Sağlığın ticarileşmesine ve alınıp satılan bir şeye dönüşmesine yol açan, bizleri bir hastadan çok daha fazla müşteri olarak gören kapitalizm yaşadığımız vahşetin esas sorumlusudur.

Tamamen parasız ve nitelikli sağlık hizmeti almak bizlerin en doğal hakkıdır.

Bebeklerimizin büyüyebildiği ve insanca yaşayabildiği bir düzen ise ancak sosyalizmle mümkündür.

Tüm işçi-emekçi kardeşlerimizi yüreğimizi kanatan, insanlığı katleden bu caniliğe ses çıkarmaya, sorumlulardan hesap sormaya ve parasız ve nitelikli sağlık hakkı için mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”