Kadınlardan eylemler

Kadınlar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepki olarak birçok ilde eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Kadın
  • |
  • 20 Mart 2021
  • 21:15

AKP şefi Erdoğan’ın gece kararnamesi ile İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararına karşı kadınlar Türkiye'nin birçok yerinde eylem gerçekleştirdiler.  

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu, Kanatlı AVM önünde eylem yaptı. Eylemde yapılan açıklamada bir gecede sözleşmenin fesh edilmesini kabul etmedikleri vurgulanarak “Kadın hareketinin yıllarca mücadele vererek kazındığı hakları gece yarısı baskınlarına, tek adamın dudakları arasından çıkan sözlerle teslim etmeyeceğiz” denildi.

Ordu'da kadınlar, saat 12.00’de Ceren Özdemir Meydanı’nda gerçekleştirdikleri eylemde "Katledilen tüm kadınlar isyanımızdır! İstanbul Sözleşmesi'ni değil cinayetleri engelle" ifadeleriyle tepkilerini dile getirdi.

Antalya'da Attalos Meydanı'nda eylem yapıldı. Eylemde, "Hayatlarımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz" ifadeleri vurgulandı.

Antep Demokratik Kadın Platformu, Balıklı Parkta eylem yaparak "Haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz" dedi.

Manisa Kadın Platformu, Manolya Meydanı’nda bir araya gelerek İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesine tepki gösterdi.

ODTÜ Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla bir araya gelen ODTÜ öğrencileri, ODTÜ Rektörlüğü önünde yaptıkları eylemle tepki gösterdi. Yapılan açıklamada “İstanbul sözleşmesini savunmak ve uygulatmak için her bölümde her toplulukta her alanda kendi sözümüzü söylemekten vazgeçmeyeceğiz” sözleri vurgulandı.

Çorum Kadın Platformu, Hacı Bektaş Veli Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirerek, kadınlara yönelik tüm baskılara ve yok saymalara rağmen kadın haklarını sonuna kadar koruyacaklarını vurguladı. 

Balıkesir Edremit'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar "Susmuyoruz, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyerek yaptıkları basın açıklamasında Cumhurbaşkanlığı kararının geri çekilmesi istendi. 

Kadınlar ayrıca İstanbul Sözleşmesi için Uşak’ta, Fethiye’de Adana Atatürk Parkı’nda, Bursa Fomara Meydanı’nda, Denizli Çınar Meydanı Belediyesi önünde, Dersim Sanat Sokağı’nda, Mersin Kushimato'da, Samsun Şehir Kulübü önünde eylem yaptı.