Yandaş medya insanlığı ayağa düşürüyor

AKP-MHP iktidarı, bekasını da bu çürümeyi topluma yayarak korumaya çalışıyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 12 Şubat 2021
  • 14:55

Utanmazlık, ikiyüzlülük, asparagas vb. ifadeler, AKP-MHP rejiminin yandaş-tetikçi medyasının yayın politikasını anlatmaya özellikle son bir iki haftadır yetersiz kalıyor. Bu ifadeler “masum” kalıyor, hatta “övgü” bile sayılacak durumda. AKP’nin değil toplumun değer yargılarına göre ahlaksızlık yapıyor. Yani para için her şeyi satanların “ahlakıyla” değil, bir insanın ahlakıyla, yaptıkları ahlaksızlık. İnsanlığı ayağa düşürüyorlar.

Çöpten yemek toplama belgeseli yapıyorlar. “Uzun süre açlık ömrü uzatıyor” diye başlık atıyorlar. Sokakta kalan insanın yanında kedinin kıvrılıp yattığı görüntüyü, “içimizi ısıtan kare” diye verebiliyorlar...

Özetle yoksulluğu “şirin” göstermeye çalışıyor yandaş medya. Çünkü ekonominin iyiye gittiği yönündeki yalanlar, yoksulluk görüntülerinin artmasıyla kimseyi kandıramıyor artık. Hala bu yalanları söylemeyi sürdürüyorlar. Ama komedyenlere taş çıkarırcasına söylemleriyle.

Mahir Ünal ekonomi ile ilgili bir programda “bizden önce bardak kullanılmıyordu” diyebildi! Kuşkusuz bardağı kendilerinin icat ettiğini iddia edecek kadar absürt sözler söylemedi. Ama “AKP sayesinde bardağın kullanılabildiğini” ima edecek kadar absürt sözler söyledi.

Yalan söyleme konusunda profesyonel bir partinin şeflerinden biri, bu denli absürt yalanlar söyleyebiliyor. Çünkü artık “ekonomi iyiye gidiyor” yalanı bile tek başına absürtlüğün ileri bir örneği!

Bu koşullarda yandaş medyanın insanlığı ayağa düşüren yayınlar yapması anlaşılır oluyor. Bir çocuk bile sokakta yatan bir insanı gördüğünde yüreği sızlar. Son derece insani bir tepki bu. Yanına bir kedi yattı diye sokakta kalan insanın sıcak bir görüntü yarattığını yazmak zerrece insani bir yanın kalmamasını gerektirir.

AKP-MHP iktidarının bekası için yandaş medya yalan, çarpıtmalarla dolu haberler yapmakla sınırlı kalmıyor, insanlığı ayağa düşürüyor. Bu, bir çürüme göstergesi. AKP-MHP iktidarı, bekasını da bu çürümeyi topluma yayarak korumaya çalışıyor.

H. Ortakçı