“Üniversite nedir, rektör nedir”

Mersin'de “Üniversite nedir, rektör nedir” başlıklı çalıştayda bir araya gelen akademisyenler, "Özerk ve demokratik üniversite talebini birlikte savunmalıyız" çağrısı yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 06 Kasım 2022
  • 13:30

Mersin’de “Üniversite nedir, rektör Nedir” başlıklı çalıştay düzenlendi.

Eğitim Sen Mersin Şubesi’nde düzenlenen çalıştay, Esra Ergüzeloğlu’nun moderatörlüğünde iki oturum şeklinde gerçekleşti.

Evrensel’de yer alan habere göre Mersin Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Atilla Güney, Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu ve Mersin Üniversitesi Eğitim-Sen Kadın Sekteri Duygu Taner’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Çalıştayın sonuç tutanağı ilerleyen günlerde rapor haline getirilip basın ve kamuoyuna açıklanacak.

SES Örgütlenme Sekreteri Sevgi Başkavak açılış konuşması yaptı ve üniversitelerin özgür ve özerk yapısından uzaklaştırıldığını ifade etti.

Birinci oturum Esra Ergüzel moderatörlüğünde Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş’ün sunumuyla başladı. Gümüş, üniversitelerin tarihsel süreç içerisinde geçirdiği evrimden ve günümüze yansımalarından söz etti.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Köroğlu konuşmasına Boğaziçi direnişinin bileşenlerinden Mersin’e selamlar getirdiğini söyleyerek konuşmasına başladı.

Mücadele pratiklerine dair çalışmalar yaptıklarını aktaran Köroğlu, “Özerk ve demokratik üniversite talebini birlikte savunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Barış imzacısı olan ve Mersin Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Atilla Güney ve Eğitim Sen Kadın Sekteri Duygu Taner’in sunumlarıyla oturum devam etti.

Oturumun devamında Eğitim Sen Kadın Sekreteri Duygu Taner, üniversite çalışanları ile Eğitim Sen’in ortak hazırladığı metni sundu.

Çalıştay Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Mersin Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) tarafından örgütlendi.