Üniversitelerde faşist provokasyonlar

İstanbul Üniversitesi, Kadıköy ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi’nde faşist güruhlar provokasyon yaratmak istedi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 04 Kasım 2022
  • 18:00

İstanbul Üniversitesi, Kadıköy ve Karamanoğlu Mehmetbet Üniversitesi’nde faşist güruhlar provokasyon yaratmak istedi.

İÜ’de faşist saldırı

İstanbul Üniversitesi’nde ÖGB yönlendirmesi ile faşistler devrimci-ilerici öğrencilere saldırdı.

İÜ Dayanışması hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün dayanışmadan arkadaşlarımız faşist çeteler tarafından takip edildi. Karşılık verdiklerinde çeteler tehditlerini sürdürüp, okul içerisinden üç arkadaşımıza saldırdı. Beyazıt’ta bekleyişimiz sürüyor, herkesi buraya çağırıyoruz.

Okulumuzda faşist çetelerle karşı karşıya geldiğimiz anda çeteler üzerimize saldırdılar ve kendimizi savunarak geri püskürttük. Şu an faşist güruhun bekleyişi sürüyor. Karşısında okulun devrimcileri, öğrencileri bir arada cevap veriyor.”

Cuma namazından çıkan dinci-gerici çetecileri de saldırı girişimine dahil oldu. İlerici-devrimci öğrencilerin de kafe önünde toplanması ve kafede kalan öğrencilerin aralarına katılmaları ile faşist güruhun saldırı girişimi boşa düşürüldü. Sonrasında sloganlar eşliğinde topluca metroya geçildi.

NHKM’e saldırı

Kendilerine “Marmara Üniversitesi Ülkücüleri” diyen bir grup, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne (NHKM) saldırdı. Cumhuriyet’te yer alan habere göre NHKM çalışanlarının püskürttüğü saldırıyı “Marmara Üniversitesi Ülkücüleri” isimli bir grup üstlendiğini sosyal medya hesabından duyurdu. Saldırının ardından Türkiye Komünist Gençliği Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi’nde toplu gazete satışı gerçekleştirdi.

Karaman’da faşist saldırı

BirGün’de yer alan habere göre Karaman’da bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde faşistler yürüyüş yaptı. “Ferman başbuğun fakülteler bizimdir” sloganı atan grup, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin “Bayrağını, Kuran’ını ve Allahı’nı sevenlerin üniversitesi” olduğunu iddia ederek, farklı siyasi görüşleri benimseyen öğrencileri, “Bu üniversitede vatana ihanet eden kimse kalem tutamayacak” ifadeleriyle hedef gösterdi. Sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre kampüste gerçekleştirilen bu provokasyona herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Rektörlük ise henüz konuya ilişkin açıklama yapmadı.