Taksim’deki patlamaya dönük tepkiler

Siyasi parti ve demokratik kitle örgütleri İstanbul Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya tepki gösterdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Kasım 2022
  • 21:15

Siyasi parti temsilcileri İstanbul Taksim’deki İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya tepki gösterdi. HDP, EMEP, SOL Parti, Halkevleri, TTB yaptıkları açıklamalarla patlamaya tepki gösterdi.

HDP: Üzüntümüz ve acımız büyük!

HDP tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan ve şimdiye kadar 6 yurttaşımızın hayatını kaybetmesine 53 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı derin acı ve üzüntü duyuyoruz. Üzüntümüz ve acımız büyük, hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar, halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

EMEP: Kınıyor, lanetliyoruz!

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “7 Haziran-1 Kasım 2015’teki toplu katliamlara, travmalara bir kez daha geçit yok” dedi. Akdeniz, şunları kaydetti:

“Halka yönelik saldırılar nereden gelirse gelsin insanlık suçudur. Taksim’deki patlamayı kınıyor, lanetliyoruz. 7 Haziran-1 Kasım 2015’teki toplu katliamlara, travmalara bir kez daha geçit yok. Ülkenin karanlık tünelden çıkması için emek ve demokrasi güçleri kenetlenmelidir. Patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz. Geçmiş olsun Taksim, geçmiş olsun İstanbul. Bu karanlık günleri birlikte aşacağız.”

SOL Parti: Lanetliyoruz!

SOL Parti ise, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen halk düşmanı terör saldırısını her kim yapmış olursa olsun lanetliyoruz! Bu saldırı herkesin aklına 7 Haziran sonrasındaki kanlı katliam dönemini getiriyor! Bugün ülkemizin aydınlık geleceğine inanan; ezilenlerden, gençlerden, Alevisi Sunnisi, Türk'ü Kürd'üyle tüm emekçilerden yana olanlar için, 4'lüsü, 5'lisi, 6'lısı herkes için bir kez daha düşünme günüdür! Gün, türlü hesaplarla ve pazarlıklarla cennetten kendine yer ayırma zamanı değil. Kişisel hırsları, çıkarları, egoları bir yana bırakıp her an daha büyük bir karanlıkla halkın üzerine çöken cehennemin kapılarını kapatma günüdür! SOL Parti tüm gücüyle ezilen halkın birliği ve dayanışması için mücadele edecek, halka yönelen her saldırının, ülkemizi kaosa sürükleme gayretlerinin karşısında kararlılıkla duracaktır! Bu saldırıda hayatını kaybeden insanlarımızın yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz!”

Halkevleri: Saldırıyı lanetliyoruz!

Halkevleri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstiklal Caddesi’nde sivil halka yönelik geçekleştirilen bombalı saldırı insanlık suçudur. AKP'nin şiddetten siyasi kazanç sağlama planlarına göz yummayacağız. Halka yönelik bu saldırıyı lanetliyor, ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

TTB: Kınıyoruz!

Türk Tabipleri Birliği ise İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin şunları ifade etti:

“İstanbul Taksim’de yapılan bombalı saldırıyı en ağır şekilde kınıyor; patlamada hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

TMMOB: Bu alçak saldırıyı lanetliyoruz!

TMMOB açıklamasında ise şunlar ifade edildi:

“Taksim'de yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Yakınlarını kaybedenlere sabır ve başsağlığı diliyor, yaralılarımızın en kısa zamanda iyileşmesini temenni ediyoruz. Bu alçak saldırıyı lanetliyoruz!”

Demirtaş: Asla kabul etmiyoruz!

Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Kim hangi amaçla ya da gerekçeyle yapmış olursa olsun, sivilleri hedef alan her saldırı hukuken, siyaseten, ahlâken ve vicdanen terördür. Asla kabul etmiyoruz" dedi.