"Yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız"

İMOK düzenlediği basın toplantısında Taksim’de yaşanan bombalı saldırıyı kınadı ve "Yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız" dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 20 Kasım 2022
  • 19:45

İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu (İMOK) Taksim’de yaşanan bombalı saldırıyı kınadı ve "Yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız" dedi. TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nda düzenlediği basın toplantısında Taksim İstiklal Caddesi’nde gerçekleşen bombalı saldırıya tepkisini gösterdi.

İSMMMO Başkanı Erol Demirel, burada yaptığı konuşmada şunları dedi:

“Bir hafta önce yaşadığımız bir terör saldırısında insanımızı yitirdik. Ailelerime baş sağlığı diliyoruz. Maalesef ülkemizde uzun yıllardır bu acıları yaşıyoruz i, yaşatıyorlar. Masum insanları hedef alıyorlar. Daha dün gibi Suruç da Ankara da hafızalarımızda. O kadar çok katliam yaşadık ki. Önemli olan bu acıları bir daha yaşamamak için önlemlerin alınması. Korku ikliminin yaratılmasına izin vermeyeceğiz. Sorumlulara çok büyük görevler düşüyor. Faillerin arkasındaki gerçekleri ortaya çıkarılması son derece önemli. Sosyal medya kısıtlamaları, basın kısıtlaması bilgi kirliliğine yol açıyor. Yine de bu korku iklimine teslim olmayacağız”

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Sedat Güçlü, TMMOB İstanbul İl Sekreteri Seyfettin Avcı, İstanbul Diş Hekimleri Derneği Berna Aytaç, İstanbul Tabip Odası adına konuşan Ertuğrul Oruç’un konuşma yaptığı toplantıda basın metnini İMOK Sekreteri Süleyman Solmaz okudu.

Açıklamada yayın yasağı şu ifadelerle eleştirildi:

“Endişe içerisindeki yurttaşlarımızın haber alma hakkı engellenirken bu kısıtlama bilgi kirliliğinin artışına yol açılmıştır. Bu saldırının sorumlularının tüm bağlantılarıyla ortaya çıkarılmasının ve cezalandırılmasının hepimizin beklentisi, kamu erkinin ise sorumluluğu olduğunu yeniden hatırlatıyoruz. İstiklal saldırısı gibi masum insanların kayıpları üzerinden yaratılan korku iklimine teslim olmayacağız. Bizler, bu ülkenin emek ve meslek örgütleri olarak, geleceğimiz ve çocuklarımız için bombaların patlamadığı bir Türkiye İstiyoruz!”

Basın toplantısının ardından Meslek Odaları temsilcileri, saldırının gerçekleştiği noktaya ellerinde karanfillerle gitti ve karanfilleri saygı duruşundan sonra katliamdan sonra hazırlanan yere bıraktılar.