Suriye ve Irak’a yönelik saldırı sürüyor

Kokuşmuş saray rejimi emekçileri sefalete mahkum eden içerideki krizin üstünü savaş ve militarizmle örtmeye çalışıyor. Belli ki, Washington’daki efendileri izin verdiği sürece saldırganlığa devam edecekler.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Kasım 2022
  • 19:00

Türk sermaye devleti dün Suriye ve Güney Kürdistan bölgesinde geniş bir alanı havadan bombaladı. Savaş histerisine giren Saray rejimi bugün de saldırılarını sürdürdü. Katar dönüşünde “iliştirilmiş gazeteci” takımına açıklamalarda bulunan AKP şefi Tayyip Erdoğan, savaşı yayma hazırlığı yaptıklarına işaret ederek şunları söyledi:

“Bunun sadece bir hava harekatıyla sınırlı kalması da söz konusu değil. Burada ne kadarlık bir güç Kara Kuvvetlerinden de buna katılması gerekir; istişaremizi yaparız, ondan sonra da adımlarımızı buna göre atarız”

Antep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldığı iddiası, gayrı meşru saldırıyı devam ettirmenin gerekçesi olarak sunuldu. Elbette saldırının bununla alakası yok. Zira onlarca kişinin hayatına mal olan ilk saldırı için böyle bir gerekçe yoktu. Kokuşmuş Saray rejimi işçi ve emekçileri sefalete mahkum eden içerideki krizin üstünü Kürt halkına yönelik savaş ve saldırganlıkla örtmeye çalışıyor. Belli ki, Washington ve Rusya izin verdiği sürece bu saldırganlık devam edecek. Nitekim saldırılarına bugünde devam eden TSK, birçok yerleşim yerini bombaladı. Uluslararası alanda bir tepkinin yükseltilmemesi sarayın savaş ve saldırganlığını daha da dizginsiz bir şekilde sürdürmesine uygun bir zemin sunuyor.

ANF Türkçe’de yer alan habere göre, TSK Kuzey ve Doğu Suriye’nin onlarca köyünü yoğun şekilde bombaladı. Habere göre, TSK Kobanê’nin Zormixar, Dêrbizin, Xerbisan, Yukarı Şêxler, Koran ve Aşmê köylerini de bombalamaya başladı. Şam hükümetinin Kobanê’nin doğusundaki Qeremûx köyünde bulunan noktası da bombaladı. Eş zamanlı olarak Eyn İsa’nın doğusunda bulunan Neqil Restoran ve M4 Karayolu civarı da obüs ve havanlarla bombalandı.

Yansıyan bilgilere göre, Türk sermaye devleti Şehba’nın Semoqa, Şêx Hîlal, Şêx Îsa ve Bêlûniyê köyleri ile Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Soxanekê, Bênê, Ziyaretê, Dêr Cemal, Aqîbê, Kefer Antûn köylerini bombalıyor. Aynı saatlerde Til Temir’in Gozeliyê, Til Cuma, Tewîla, Um El Xêr, Til Leben ve Til Şenan köyleri de bombalandı.

HPG açıklaması

“Uluslararası kuruluşların sessizliğini koruması işgalci TC devletine cesaret vermekte” ifadelerinin yer aldığı HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi direnişi işgalci TC devletinin planlarını boşa çıkarmıştır. İşgalci Türk ordusu istediği sonucu alabilmek için sistematik bir şekilde kimyasal silah ve yasaklı bomba kullanımına dayalı saldırı konsepti geliştirmiştir. Türk ordusunun kimyasal silah ve yasaklı bomba kullanması güçlerimizce defalarca belgelenmesine, halkımız ve dostlarının alanlarda gündemleştirmesine rağmen uluslararası kuruluşların sessizliğini koruması işgalci TC devletine cesaret vermekte ve savaş suçlarının desteklendiğini göstermektedir. İşgalci Türk ordusu 20 Kasım günü savaş mevzilerini 6 kez yasaklı bomba ve 11 kez de kimyasal silahlarla bombalayarak savaş suçu işlemeye devam etmiştir. Aynı zamanda Direniş Alanları; 2 kez savaş uçakları, 34 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan, tank ve ağır silahlarla bombalanmıştır.

Bu saldırılara karşı direnişini sürdüren Kurdistan Özgürlük Gerillası eylemlerine devam etmektedir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda 5 işgalci cezalandırılmıştır.”