“Keskin ve Tosun’un yanındayız”

İHD İstanbul Şubesi “Asılsız suç ithamı ve tehditlere maruz bırakılan insan hakları savunucuları Eren Keskin ve Jiyan Tosun’un yanındayız” vurgusuyla basın toplantısı düzenledi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 14 Kasım 2022
  • 17:30

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi hedef gösterilen Keskin ve Tosun için açıklama yaptı ve “Asılsız suç ithamı ve tehditlere maruz bırakılan insan hakları savunucuları Eren Keskin ve Jiyan Tosun’un yanındayız” dedi.

Toplantıda yapılan açıklamada verili durum şöyle aktarıldı:

“Zafer Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Adem Taşkaya’ya ait twitter hesabından Av. Jiyan Tosun’u hedef gösteren bir paylaşım yapılmış, bu paylaşım aynı kişi tarafından 3 dakika sonra kaldırılmasına rağmen, can güvenliğine yönelik tehditler  Eş Genel Başkanımız Eren Keskin’i de içine alacak şekilde genişletilmiş ve artarak devam etmiştir.  Hak savunucularına yönelik bu ciddi saldırı karşısında, ülkeyi yönetenleri takındıkları suskunluktan vazgeçmeye ve kamuoyuna açıklama yapmaya çağırıyoruz.”

Keskin ve Tosun’un kendilerinin ve yakınlarının aranarak ölüm tehdidi aldıkları belirtilen açıklamanın devamında şunlar söylendi:

“Avukat Jiyan Tosun ve Av. Eren Keskin’e yönelik asılsız ithamlar üzerinden büyütülen bu tehditlerin durdurulabilmesi için  acilen gerekli önlemlerin alınmasını gerektirmektedir.  Zafer Partisi GİK üyesi Adem Taşkaya ve telefon ile ya da  sosyal medya üzerinden ölüm tehdidi ve hakaretlerde bulunanların tespiti ile  gerekli soruşturma işlemlerinin başlatılması, olası fiziki saldırıların önlenmesi ve kamuoyunda oluşan yanlış algının düzeltilmesi için yetkilileri göreve davet ediyor,  İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’ni konu hakkında kamuoyuna  açıklama yapmaya çağırıyoruz.”

Açıklamanın ardından Tosun ve Keskin söz aldı. Onlardan sonra toplantıya katılan kurum temsilcileri söz alarak Keskin ve Tosun’un yanında olduklarını vurguladı.

Kamuoyu bilgilendirilmeli

İHD İstanbul Şubesi basın toplantısı yapılmadan önce yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Dün akşam üzeri İstiklal caddesi üzerinde bulunan bir mağaza önüne konulan bombalı bir paketin patlaması sonucu, yapılan resmi açıklamalara göre 6 kişi yaşamını yitirmiş, 81 kişi yaralanmıştır. Bu saldırıyı kınıyor, yaşamını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifa diliyoruz. Manipülasyonlara ve asılsız suç ithamları ile infial yaratılmasına mahal bırakmayacak şekilde, saldırının sorumlularının tespit edilerek yakalanmaları ve olayın aydınlatılması için Cumhuriyet Savcılarını göreve çağırıyoruz.

2023 genel seçimlerine aylar kala yaşanan ve 2015 seçimleri sürecinde ve sonrasında yüzlerce kişinin yaşamına mal olan bombalı saldırıları anımsatan bu olay karşısında, İç işleri Bakanlığı başta olmak üzere ülkeyi yönetenlerin acilen önlem almaları ve gelişmeler hakkında kamuoyuna düzenli bilgilendirme yapılmasını istiyoruz.”