SOL Parti’den Trabzon’da miting

SOL Parti Trabzon’da miting gerçekleştirdi ve “Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Kasım 2021
  • 17:56

“Devrimci demokratik cumhuriyet için birleşelim” çağrısı yapan SOL Parti, Trabzon’da bir miting gerçekleştirdi. BirGün’de yer alan habere göre mitinge 2 bin 500 kişi katıldı.

SOL Parti’nin, Trabzon Ortahisar Meydanı’da gerçekleştirdiği mitingde, ilk olarak sanatçı Selçuk Balcı sahne aldı. SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen konuşma yaptı. İşleyen’in konuşmasında şu vurgular vardı:

“Bu ülkede bir zombi iktidarı var. Bu düzen sefalet düzenidir, bu düzeni hep birlikte değiştireceğiz.Bu ülke emperyalist tekellerin işgali altında. Bu iktidar ülkenin deresini, toprağını emperyalist tekellere sattı. Bu ülkeyi harami düzeninden kurtarmalıyız. Bu tek adam rejimine son verilmeli. Ama bu ülkeyi muhalefetin programı da düzlüğe çıkaramaz. Devrimciliği yeşertmeden, bu ülke kurtulamaz.Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele edeceğiz. Amerika'yı, NATO'yu bu topraklardan kovacağız.”

Düzen muhalefetinin programına dair konuşan İşleyen şunları ifade etti:

“Bu ülke muhalefetin programıyla düze çıkamaz. Bu ülkenin her yerinde devrimciliği yükseltmeden bu ülke güneşe çıkaramaz.

Devletin içinde çete olmaz, paraleli, cemaati hepsini temizleyeceğiz. Bu ülkenin kaynaklarını bunlara aktaranlardan geri alacağız.”

İşleyen SOL Parti’nin İzmir ve İstanbul’da gerçekleştireceği mitinglere çağrı yaparak şunları ifade etti:

“Sadece parlamenter sisteme geçiyoruz demek yetmez. Kenan Evren’in barajını kaldırın, siyasi partiler yasasını kaldırın.

Herkesin kendini temsil edebileceği demokrasi için, işçilerin örgütlenmesi için mücadele edeceğiz. Eğitimden sağlıktan para alınmaz. Bu yüzden kamucu, demokratik, devrimci bir cumhuriyeti kuracağız.

Hepinize tekrar teşekkür ediyoruz. Ama bir sorumluluğumuz var, umudumuz var. Daha güneşli günler göreceğiz. Bu memleketi güneşe çıkaracağız. Daha yolun başındayız. 13 Kasım’da Bornova meydanına, 21 Kasım’da Kartal meydanına selam gönderiyoruz. Selam olsun! Yürüyüşümüzü birlikte yürüyerek büyüteceğiz. SOL’da kardeşlik var. SOL’da yürek var!”

Miting için Trabzon, Artvin, Rize, Samsun, Giresun ve Ordu’da çalışma yürütüldüğü ifade edildi.