SOL Parti'den BEDAŞ önünde eylem

SOL Parti "Elektrik zamları geri alınsın" şiarıyla Taksim BEDAŞ önünde polis engelleme girişimine rağmen eylem gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 22 Ocak 2022
  • 18:45

SOL Parti “Elektrik zamları geri alınsın” şiarıyla Beyoğlu’nda bulunan Boğaziçi Elektrik Dağıtım (BEDAŞ) önünde polis engelleme girişimine rağmen eylem gerçekleştirdi. BEDAŞ önüne giderken engellenmek istenilen SOL Parti engeli aşarak basın açıklaması yaptı.

“Halka ait olan ne varsa alacağız. Enerji şirketleri derhal kamulaştırılsın” pankartı taşınan açıklamada elektrik zamları teşhir edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye ekonomiden siyasete derin bir kriz yaşıyor. Tek adam rejiminin yarattığı güvensizlik, kuralsızlık, belirsizlik ve keyfilik krizi daha da derinleştiriyor. Erdoğan’ın fantastik tezleri, TÜİK’in sahte verileri, bir NAS bir ÇİN modeli derken ülkemiz felaketten felakete sürüklendi. Üç ayda dövizi de faizi de enflasyonu da yükseltip yeni zam ve vergilerle halkı soydular.”

Elektrik faturalarının zamlarla iki-üç katına çıkmasının sebebinin enerji dağıtımının özelleştirilmiş olduğuna dikkat çekilen açıklamada “Sadece tükettiğimiz elektriğin parasını değil; şirketlere haraç kesiyorlar! Şirketleri zengin etmek için garibanın, yoksulun, emekçinin cebindeki üç kuruşu çalıyorlar!” denildi.

Açıklamada son olarak şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin krizden çıkışı için acil bir kamucu dönüşüm gerçekleştirilmelidir. Yerli-yabancı sermayeye peşkeş çekilen, halka ait tüm varlıklar yeniden kamulaştırılmalıdır. Ekonomiden siyasete eğitimden sağlık sistemine kadar her alanda kamucu/toplumcu bir anlayışın egemen kılınarak, özelleştirmelerle yağmalanan yandaş sermayeye peşkeş çekilen kamu malları yeniden kamuya iade edilmelidir. Eğitim ve sağlık her düzeyde parasız olmalı, özel eğitim kurumları ve hastaneler kamulaştırılmalıdır.”

“Elektrik haktır satılamaz” ve “Halka ait olanı geri alacağız” sloganlarının atıldığı eylem basın açıklamasının okunmasının ardından sona erdi.