SOL Parti’den İzmir’de miting

SOL Parti “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitinglerinin ikincisini İzmir’de gerçekleştirdi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 13 Kasım 2021
  • 17:10

SOL Parti, “Devrimci Demokratik Cumhuriyet” mitinglerinin ikincisini İzmir’de gerçekleştirdi ve "Helalleşme değil, hesaplaşma zamanı" dedi. BirGün’de yer alan habere göre Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Kavşağı’nda toplanan SOL Partililer miting alanı olan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından miting programı başladı.

“İstanbul sözleşmesi bizim!”

Mitingde SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Gizem Gül Kürekçi konuştu. Kürekçi, mitingde yaptığı konuşmada Karadeniz’de gerçekleştirilen mitinge değinilerek “Kadınlar geliyor, gençlik geliyor, SOL Geliyor” denildi. Kürekçi konuşmasının devamında gerici saldırılara değinerek direnişin önemine vurgu yaptı ve “İstanbul Sözleşmesi bizim” dedi. Kürekçi konuşmasının devamında şunları söyledi:

 “Bu memleket ancak bizlerin, bu halkın, emekçilerin örgütlü gücümüzle değişecek, bu karanlık ancak bizim yan yana gelişimizle dağılacak. Devrimci demokratik cumhuriyet ancak böyle kurulabilir. Aydınlık yarınlardan bahsediyorsak, bu ülkeyi bataklığa sürükleyen sağ politikalarla değil, laiklik, bağımsızlık mücadelesiyle gelecek. Umut soldadır, gelecek soldadır, yaşam soldadır çağrımız soladır.”

Kürekçi’nin ardından SOL Parti Başkanlar kurulu üyesi Önder İşleyen kürsüye çıktı. İşleyen konuşmasında şunları vurguladı:

“Size Karadeniz devrimcilerinin selamını getirdik. Bu selam, Fikri Sönmez’in Hıdırlara serlamıdır. Mine Bademci’nin Ayşe Makar’a selamıdır. Selam olsun onlara. Bu selam, bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden Mahirlere Denizlere selamıdır.

“Ama bu meydandan söylüyoruz, bu ülke devrimcilerine kucak açsın. Geliyoruz. Ayağa kalktık. Geliyoruz. Bu pisliklerden hesap sormak için geliyoruz. Kimse bize helalleşiyoruz demesin. Fedai’nin helalini kimden isteyecekler. 23 yaşında bir çocuk atanamadığı için hayatını kaybetti. Fedai’nin katili kim? Soma’nın katilinden Fedai’lerin katilinden helallik isteyemeyiz.”

İşleyen İstanbul’da gerçekleştirilecek mitingi duyurduğu konuşmasında “Tekellerin elinden bu ülkeyi kurtarma mücadelesini sürdüreceğiz. Tarikatları, cemaatleri kapatacağız. Bu halkın elinden ne aldılarsa geri alacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Praksis Müzik Grubu sahnede yer aldı. SOL Parti’nin üçüncü mitingi 21 Kasım’da İstanbul’da gerçekleştirilecek.