Sarıgazi'de yasaklara rağmen forum ve şenlik yapıldı

Sarıgazi Halk Festivali'nde yasaklara rağmen kadın forumu ve çocuk şenliği gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Eylül 2022
  • 22:00

Sarıgazi’de düzenlenen geleneksel Sarıgazi Halk Festivali yıllardır devlet yasaklamalarına maruz kalıyor. Festival yasaklarına, dayatmalarına karşı bir araya gelen ilerici-devrimci kurumlar çeşitli etkinlikler yapmaya karar vermişti. Bugün (18 Eylül) Pir Sultan Abdal Parkı’nda düzenlenecek emekçi kadın forumu ve çocuk şenliği kaymakamlık talimatıyla yasaklandı.

Festival Tertip Komitesi’de yasaklara, baskılara rağmen etkinliği yapacağını açıkladı. Bugün Ovacıklılar Derneğinde yapılan forum ve şenliğe birçok işçi-emekçi kadın ve çocuk katıldı. Tertip komitesi adına yapılan açılış konuşmasında son dönemlerde festival, etkinlik yasaklarının iktidarın baskı ve yasak politikalarının sonucu olduğu ifade edildi. İşçi, emekçilerin birliğinden, mücadelesinden korktukları için bu kararların alındığı söylenirken, yasaklara inat bir araya gelen işçi-emekçi kadınlar selamlandı.

Foruma katılan işçi-emekçi kadınlar söz alarak festivale, kadına emeğine yönelik saldırılara, kadına yönelik taciz, tecavüz ve şiddete karşı birlikte mücadelenin önemine değindi. Mücadele eden, direnen kadınların evde, işyerinde, sokakta, okulda özgürleştiği ifade edildi. Yaşamın yarısını paylaşan kadınların kavganın da yarısını paylaştığı, mücadelede en ön saflarda olduğu, başta Sarıgazi’de olmak üzere çeteleşmeye-yozlaşmaya karşı tüm işçi-emekçi kadınları birlikte mücadele çağrısıyla forum sonlandırıldı.

Forumun ardından, kadınlardan oluşan AKA-DER Arbane Topluluğu kısa bir müzik dinletisi sundu. Halaylar, marşlarla sonlandırılan etkinliğin ardından şenliğe katılan çocuklarla birlikte oyunlar oynandı.

Coşkulu geçen etkinlikte, Sarıgazi’de yaşayan işçi, emekçilerin daha fazla bir araya gelme ihtiyacı vurgulanırken, ileride yapılacak etkinlikleri birlikte örgütleme çağrısı yapıldı.

Kızıl Bayrak / Sarıgazi