Sağlıkçılar Ankara yürüyüşüne çağırıyor

Türk Tabipleri Birliği'nden Genel Sekreter Vedat Bulut ve İnsan Hakları Kolu Üyesi Benan Koyuncu, 23 Kasım'da başlatılacak Ankara yürüyüşüne çağırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Kasım 2021
  • 16:50

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut ve TTB İnsan Hakları Kolu Üyesi Benan Koyuncu, sağlıkçıların yaşadıkları soruna dikkat çekerek 23 Kasım’da İstanbul’dan Ankara’ya başlatacakları yürüyüşe ve 27 Kasım’da Ankara’da gerçekleşecek mitinge çağrı yaptı.

“27 Kasım başlangıç olacak”

TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut bir yılı aşkındır Sağlık Bakanlığı’ndan bir yanıt alamadıklarına değinerek Ankara yürüyüşüne dair şunları anlattı:

“TTB 20 ay boyunca çağrılara yanıt verilmemesi sonucunda Sağlık Bakanlığı’na 1 Ekim 2021 tarihinde bir son randevu talebi iletti. Bu talep kabul edilmediği için 11 Ekim’de bir eylemlilik planı açıkladı. 23 Kasımda Ankara’da buluşmak üzere İstanbul’dan bir yürüyüş başlayacak. Bu program Kadıköy’de başlayacak ve daha sonra Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’den Ankara’ya doğru oda başkanlarımız, yöneticilerimiz, temsilcilerimiz, kol ve çalışma gruplarının temsilcileri bu yürüyüşte olacaklar ve 27 Kasımda Ankara’da Beyaz Forum ile taçlanacak. Beyaz Yürüyüş ve Beyaz Forum diye adlandırdık. Beyaz Forum ayın 27’sinde 12.30’da TTB önünde yapılacak basın açıklaması ile duyurulacak ve taleplerimiz aktarılacak ve Yılmaz Güney Sahnesi’nde forumumuz gerçekleşecek. Forumda serbest söz hakkı kullanılacak. Gelen tüm yöneticiler Mart ayına doğru hangi eylemlilikler planlanmalı, daha iyi bir sağlık için toplumun sağlık hakları için, Türkiye’deki sağlık hizmetlerinin yönetimi için, bütçe haklarımız için bu söylemlerimiz Beyaz Forumda planlanacak. Ve Mart ayına kadar pek çok eylemlilik dizisi olacak. Daha sonrada 1 Mayıs işçi bayramı geliyor zaten. Bütün bunlar 27 Kasımda Ankara’da beyaz forumla bir start eylemi olarak başlamış olacak. Beyaz foruma tüm sağlık çalışanlarını ve toplumun diğer kesimlerini davet ediyoruz.”

“Bizim ücretimiz de açlık sınırına dayandı”

TTB İnsan Hakları Kolu Üyesi Benan Koyuncu ise şu anda var olan düzende ekonomik krize değinerek şunları vurguladı:

“Bizim de birçok üyemiz hekim arkadaşımızın ücreti açlık sınırına dayandı. Birçok hekim, yoksulluk sınırının altında çalışıyor. Ki yoğun çalışma koşullarına rağmen, pandemi koşullarına rağmen… Nöbet ertesi izni bile kullanamıyoruz. Hekimler 360 saate yakın çalışıyorlar ki geçinebilsinler. Bu düzene karşı birler de geçinemiyoruz diyerek eylemli bir sürece başladık. Bizler zaten geçinemiyoruz diyoruz. 23 Kasım’da da Beyaz Yürüyüşümüz başlayacak. 27 Kasım’da Ankara’da olacağız” 

Hekimlerin eylemli sürecinin, Ankara’da 14 Kasım’da düzenlenen “Geçinemiyoruz” mitinginin devamı niteliğinde olduğundan söz eden Koyuncu, mitinge katılımların artması, bu tür eylemlerin daha sık olması gerektiğini vurguladı.

Kızıl Bayrak / Ankara