Beyaz Yürüyüş Kadıköy’den başladı

Hekimler “Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, özlük haklarımıza, halkın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz. Emek bizim söz bizim” diyerek İstanbul'dan Ankara'ya “Beyaz Yürüyüş” başlattı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 23 Kasım 2021
  • 22:08

Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Karanlığa karşı önlüğümüzün beyazına, özlük haklarımıza, halkın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz. Emek bizim söz bizim” diyerek yürüyüş başlattı.

Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelen hekimlere çok sayıda sağlık emekçisi de destek oldu. Kocaeli, Bursa ve Eskişehir’deki buluşmalarla sürecek üç günlük “Beyaz Yürüyüş”, 27 Kasım’da Ankara’da düzenlenecek Beyaz Forum ile sonlanacak. 

TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı yaptığı konuşmada sağlığın piyasalaştırılmasına dikkat çekerek şunları ifade etti:

“Sağlığın piyasalaştırılması, emeğimizin değersizleştirilmesine karşı uzun soluklu, inişli çıkışlı mücadelelerden geçtik. Sağlığı çökerten dönüşümü tümüyle durduramasak da gerçek yüzünü en başından beri gösteren bir meslek örgütünün Türk Tabipleri Birliği’nin emekçileri olmaktan hep onur duyduk. Bu çöküşün önüne katıp bizden götürdüklerini görmek, göstermek de ona karşı mücadele etmek de hepimizin sorumluluğu oldu.”

Sağlıktaki çöküşe ‘dur’ demenin günüdür!

Hekimlik mesleğinin tüm değerleri le birlikte tüketildiğini belirten Fincancı, hekimlerin çalışma koşullarına değindi. Beyaz Yürüyüş’ün Kadıköy’den başladığını duyuran Fincancı şu şekilde devam etti:

“Biz gücümüzü hep mesleğimizden aldık. İnsandan yana, yaşamdan yana bizim değerlerimiz… Her sözümüzü hekim olmanın gerekliliği ile dillendirdik. Salgın dönemi, mesleki özerkliğimizin, etik ilkelerimizin değerini ortaya çıkarmanın yanında, sağlığın nasıl başat bir rol oynadığını, yaptığımız mesleğin anlamını, önemini bir kere daha hepimize ve tüm insanlığa gösterdi. Bugün bu gerçekleri tüm çıplaklığı ile görmüşken ortak değerlerimizi, mesleki mücadelemizi, coşkumuzu, ortak umutlarımızı, taleplerimizi de göstermenin, sağlıktaki bu çöküşe artık dur demenin günüdür.”