Sağlık emekçileri iş bıraktı...

"Öfkeliyiz, şiddete karşı 7-8 Temmuz'da G(ö)revdeyiz"

Sağlık emekçileri Konya'da bir hekimin öldürülmesi üzerine sağlıkta şiddete karşı pek çok yerde iş bırakarak taleplerini haykırdı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 07 Temmuz 2022
  • 12:15

Sağlık emekçileri Konya’da bir hekimin öldürülmesi üzerine iş bıraktı. Pek çok kentte iş bırakan sağlık emekçileri yürüyüş ve sloganlarla cinayeti ve sağlıkta şiddeti protesto etti. Grevin gerçekleştiği hastanelerde yapılan eylemlerde "Fahrettin Koca istifa" sloganları atılırken sağlık emekçileri Konya Şehir Hastanesi’nde öldürülen Dr. Ekrem Karakaya için saygı duruşunda bulundu. Ardından oturma eylemi yapıldı.

İstanbul’da, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Şişli Etfal Hamidiye Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Sancaktepe İlhan Varak Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Acıbadem Altunizade Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Hastanesi, Bayrampaşa Devlet Hastanesi, Bahçelievler Devlet Hastanesi, Bayındır Hastanesi, Çam Sakura Şehir Hastanesi, İstanbul Tıp Fakültesi,  Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Eğitim Ve Araştırma Hastanesi, Acıbadem Kent Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları Hastanesi, Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi, Beykoz Devlet Hastanesi, Göztepe Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin eylemi gerçekleştirildi.

Eylemlerde yapılan konuşmalarda sağlıkta şiddetin münferit olmadığı, toplumsal bir sorun olduğu vurgulandı. Sağlık emekçilerinin her birinin sağlıkta şiddetle karşı karşıya olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda “Derhal sağlıkta şiddet yasası” çağrısında bulunuldu.

“Yaşamak yaşatmak istiyoruz”, “Sağlıkta şiddet sona ersin”, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” sloganları atıldı.

İstanbul’un yanı sıra Sivas, Bitlis, Samsun, Mersin, Ankara, Adana, Kayseri, Çanakkale, Balıkesir, Denizli, Osmaniye, Manisa, Bursa, Edirne, Trabzon, Antakya, Diyarbakır, Aydın, Uşak, Batman, Adıyaman, Karabük, Kocaeli, Bolu, Şırnak, Mardin, Mersin, Maraş, Eskişehir, Düzce, Ağrı, Antalya, Urfa, Van, İzmir, Antep, Bartın, Kırıkkale, Çorum ve Hakkari’de pek çok hastanede iş bırakan sağlık emekçileri eylem gerçekleştirdi.