Ölüm orucundaki avukatlara destek çağrısı

‘Adil yargılanma’ talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’a destek için İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapıldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 11 Haziran 2020
  • 18:37

“Adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın taleplerinin karşılanması istemiyle avukatlar Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

“Avukat Ebru Timtik ve avukat Aytaç Ünsal adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda, talepleri kabul edilsin!”,  “Halkın avukatlarına özgürlük!” yazılı dövizlerin açıldığı eylemde açıklamayı Halkın Hukuk Bürosu’ndan Ayşegül Çağatay yaptı.

“Bu saldırı tüm avukatlara, direniş bu yüzden”

Türkiye’nin madenci tekmeleyenlerin değil tekmeyi yiyen madencinin cezalandırıldığı adaletsiz bir ülke olduğunu belirten Çağatay “AKP iktidarı, her baro başkanı Metin Fevzioğlu gibi olsun istiyor” diyerek şöyle konuştu: 

“İktidar istiyor ki barolar; işkence olduğunda, avukatlar hapse atıldığında, avukatların hakları gasp edildiğinde sussun. Ancak buna izin vermeyeceğiz. Bunun için direniyoruz. Bu ülkede 2 avukat aynı zamanda meslek örgütleri olan barolar için de direniyor. Ölüm orucu yapıyor. Barolara karşı yapılan bu saldırı, avukatlık mesleğine yapılmaktadır. 130 bin avukatı susturmak içindir. Ancak bir olursak bu saldırı durdurulabilir. Direnirsek bu saldırıları durdurabiliriz. Bugün beklemek, avukatlık mesleği için ölüm demektir.”

Çağatay 57 farklı barodan 47 farklı ülkeden avukatların, Timtik ve Ünsal’a sahip çıktığını ve “Talepleri taleplerimizdir” dediğini hatırlattı.

15 Haziran çağrısı

Konuşmanın devamında 15 Haziran’da pek çok ilde, adliye önlerinde Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu tarafından Timtik ve Ünsal için basın açıklaması düzenleneceği hatırlatılarak çağrı yapıldı. Av. Çağatay, “Taleplerimizin kabul edilmediği her saniye Aytaç ve Ebru’nun kilo kaybı artıyor, sağlıkları bozuluyor. Onları yaşatabiliriz. Adil yargılanma hakkımızı kazanabiliriz. Yeter ki herkes bir adım atsın onlar adına, onların talepleri için” ifadeleriyle ölüm orucundaki avukatlarla dayanışmaya çağırdı.