Musa Anter Gazetecilik Ödülleri verildi

28.'si düzenlenen ve 5 ayrı dalda verilen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri dün yapılan törenle sahiplerine verildi

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 21 Eylül 2020
  • 13:34

Musa Anter’in katledilmesinden sonra başlayan ve bu yıl 28.'si düzenlenen Musa Anter ve Özgür Basın Şehitleri Gazetecilik Ödülleri, Yeni Yaşam Gazetesi’nin organize ettiği törenle sahiplerine verildi.

Gazeteci Pelin Özkaptan’ın sunuculuğuyla gerçekleşen tören, Özgür Basın şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşunun ardından siyasetçilerden gelen mesajlar okundu.

Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik'in konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Türkçe Haber Dalı’nda Mezopotamya Ajansı muhabiri Erdoğan Alayumat’a, “261 Cenaza kaldırıma defnedildi” başlıklı haberiyle hak ettiği ödül HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan tarafından verildi. 

Türkçe Haber Dalı Jüri Özel Ödülü’ne, gazeteci Ercüment Akdeniz’in Evrensel Gazetesi’nde yayınlanan “Yolcu şifresiyle mültecileri ölüme taşıdılar” başlıklı haberi layık görüldü. Akdeniz’e ödülünü Gazeteci Tuğrul Eryılmaz verdi.

Kürtçe Haber Dalı’nda Fahrettin Kılıç ve Ayşe Sürme’nin, Mezopotamya Ajansı’nda (MA) yayınlanan “Cenaze piştî 3 salan bi rêya PTT’ê ji malbatê re şandin” (Cenaze 3 yıl sonra aileye kargo ile gönderildi) haberi ile Medya Üren’in Jinnews’te yayınlanan “Me xwe gihaşt nameya Î.E. ya ku çawişê pispor tecawizî wê kir” (Uzman Çavuş’un tecavüz ettiği İ.E.’nin mektubuna ulaştık) başlıklı haberleri ödüle layık görüldü.

Kılıç, ödülünü Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü İdil Uğurlu’dan aldı. Ayşe Sürme’nin ödülünü ise Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Medya Üren’in ödülünü ise İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin verdi.

Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği dalında birincilik ödülünü Gazete Karınca’dan “Polisler adeta Emine Bulut’u suçlamış” başlıklı haberiyle Sibel Yükler aldı. Yükler'e, ödülünü Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdür İnci Aydın verdi.

Bu yıl birincilik ödülünün yanı sıra Gurbetelli Ersöz Kadın Haberciliği dalında Jüri Özel Ödülü’nü, “Kızının uğradığı tecavüze tanık olan annenin şüpheli ölümü” haberiyle ’ndan Arjin Dilek Öncel aldı. Öncel’in ödülünü ise Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Güler Duman verdi.

Fotoğraf Dalı’nda iki fotoğrafa ödül verildi. Fotoğraf ödülleri “Abluka” isimli fotoğrafıyla gazeteci Zeynep Kuray ve “Türkiye’nin Fotoğrafı” isimli fotoğrafı ile dokuz8HABER’den Fatoş Erdoğan’a verildi. Fotoğraf Dalı Jüri Özel Ödülü ise “Hasankeyf’in yasını kuşlar tutuyor” adlı fotoğrafıyla gazeteci Seda Taşkın aldı.

Zeynep Kuray’ın ödülünü gazeteci Ender Öndeş, Fatoş Erdoğan’ın ödülünü Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, Taşkın’ın ödülünü ise gazeteci Hüseyin Kalkan verdi.

Karikatür Dalı’nda birincilik ödülü Beşir Geroğlu’na verildi. Karikatür Dalı’nda Jüri Özel Ödülü’nü ise Kıymet Güven aldı. Geroğlu’na ödülünü gazeteci Nejbir Aydoğan verdi. Güven’in ödülünü ise törene katılamadığı için gazeteci Recep Karadoğan aldı.