İstanbul’da Eğitim Sen 4 No’lu Şube “Panel /Ataölye çalışması- Eğitimde dinselleştirme (ÇEDES), çocuk işçiliği (MESEM)” düzenledi. Evrensel’de yer alan habere göre panelde ÇEDES ve MESEM’e karşı neler yapılabileceği tartışması yapıldı.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Okul Çalışma Grubundan Çocuk ve Genç Psikiyatrı Prof. Dr. Sevcan Karakoç, müfredata din eğitiminin çok erken yaşta eklenmesinin çocuklarda obsesif kompulsif bozukluklara yol açacağına dikkat çekti.
Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Gümüş, ÇEDES’i ve değerler eğitimi üzerinden müfredatta yapılan değişikliklerle bilimin dışlandığını vurguladı. MESEM için “İş yerinde eğitim olur mu?” tepkisini gösterdi.
Boğaziçi Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Gök, 12 Eylül darbesiyle birlikte eğitim alanındaki tahribatın daha da arttığını, din dersinin zorunlu hale geldiğini ve milliyetçi söylemin ön plana çıktığını söyledi. Tüm bu sürecin neoliberal politikalarla uyumlu gittiğini TÜSİAD gibi büyük sermayenin de buna onay verdiğinin altını çizdi.
Çalıştaya katılan bir veli konuşma yaptı.