Kobane Davası sürüyor

Kobane Davası’nın 11’nci duruşması üçüncü gününde devam ediyor.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 31 Mart 2022
  • 22:00

Kobane Davası’nın 11’nci duruşması 3. gününde devam ediyor. Sincan Hapishanesi duruşma salonunda görülen davada tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen N.K. neden tanık olarak dinlendiğini bilmediğini ifade ederek şunları dedi:

“Selahattin Demirtaş için sanırsam buradayım. Bu davaya neden tanık oldum, müdahil oldum, bunu da bilmiyorum. Eski eşimle ilgili bir şeyler oldu sanırım. Ben hakkında bir ifade de vermedim. Sadece herkes gibi Selahattin Demirtaş’ı vekil olarak tanırım. Saydıklarınızı da vekil olarak bilirim. Eski eşimle de 12 yıl oldu ayrılalı. Kendisi için de öyle bir ifade kullanmadım. Emine Ayna ile ilgili de sadece vekil olarak bilirim”  

Söz alan avukat Kenan Maçoğlu, tüm tanıkların isimlerinin okunmasını istemesi üzerine mahkeme başkanı mikrofonu kapattı.  Ardından söz alan Sebahat Tuncel tanık beyanlarına ilişkin söz alarak şunları ifade etti:

“’Bunları cezalandırmamız lazım’ diyorsunuz. Gerçeği açığa çıkarmanız lazım. Tanık ‘ben tanımıyorum, diğerlerini de milletvekili olarak tanıyorum’ dedi. Siz yetinmeyip ısrarla Emine Ayna’yı soruyorsunuz. Özel bir çaba içerisindesiniz.”

Tuncel, “Eğer iddianameyi iade etmeyecekseniz diğer heyeti reddettiğimi gibi sizi de reddediyorum” dedi. Mahkeme Heyeti, Sebahat Tuncel'in reddi hakim talebini reddetti.

Reddi hakim talepleri reddedildi

Ardından söz alan Zeynep Ölbeci “Biz mi Bahtiyar Çolak’ın bu işleri yaptığını iddia ediyoruz? Bu dosyayı kabul eden Bahtiyar Çolak değil mi? Siz gereğini yapmıyorsanız ben hakkımı arayacağım. Mahkeme heyeti talebimizi kabul etmiyorsa ben de heyeti reddediyorum” dedi.

Şimdiki mahkeme başkanının, Bahtiyar Çolak’ın durumunu daha önceden bildiğini dile getiren Sibel Akdeniz “Bu mahkeme yalan söyledi. Siz kendiniz şüphelisiniz. Mahkemeyi bu nedenle reddediyoruz" dedi.

Sibel Akdeniz ve Zeynep Ölbeci'nin reddi hakim taleplerini de reddeden Mahkeme Heyeti Kobane Davası'na yarın saat 10.00'a kadar ara verildi.