İzmir’de “Demokrasiye sahip çıkıyoruz!” eylemi

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, toplumsal muhalefeti ve HDP’yi hedef alan gözaltı terörünü protesto etti.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Eylül 2020
  • 23:40

İzmir'de Emek ve Demokrasi Güçleri AKP iktidarının HDP'ye ve muhalif kesimlere yönelik baskı ve gözaltılarına karşı eylem yaparak gözaltıların serbest bırakılmasını istedi.

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.30’da düzenlenen basın açıklamasına, Bağımsız Demokrasi Sınıf Platformu (BDSP) ve birçok ileri demokrat kurum, dernek ve siyasi parti destek verdi. Basın açıklamasında sık sık "Yaşasın devrimci dayanışma!", "Baskılar bizi yıldıramaz!" ve "Faşizme karşı omuz omuza!", "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!" sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Güçleri adına KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam okudu. Beyazadam, AKP iktidarının tetikçi yargısı eliyle, kendinden olmayan muhalif kesimlere yönelik operasyonlarına devam ettiğine değindi. Beyazadam devamında, "İşsizlik rekor kırıyor, artan enflasyon nedeni ile halk yoksullaşıyor, pandemi nedeniyle hastaneler dolup taşıyorken; resmi rakamlarla bile her gün 70’in üstünde insan hayatını kaybederken, vaka sayıları giderek artarken, ülkeyi yönetenlerin halkın sağlığı için önlemler alması beklenirken, iktidar çözüm yaratmak yerine baskı politikalarını kullanarak ve zor araçlarıyla muhalefeti susturmaya çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesi tarafından haklarında verilen beraat kararlarına rağmen aynı iddiayla seçilmişlerin gözaltına alınmasının tam anlamıyla akıl tutulması olduğuna değinen Beyazadam, “Yaşanan bu baskı politikalarının tamamıyla siyasi bir karar olduğu açıktır” dedi.

AKP iktidarının, kendi bekası uğruna ülkeyi karanlık ve tehlikeli bir noktaya sürüklediğinin altını çizen Beyazadam "Demokrasi, barış ve laiklik gibi taleplere yönelik çağrılara kulak tıkayan, şiddeti tırmandıran, temel hak ve özgürlükleri askıya alan, devletin zor aygıtlarını siyasal amaçları için kullanan iktidar bilmelidir ki, hukuk bir gün kendilerine de lazım olacaktır." diye konuştu. Konuşma şu ifadelerle sonlandırıldı:

“Siyasal amaçlarla yapılan hukuksuz gözaltı operasyonunu kınıyoruz. Gözaltına alınan seçilmişler bir an önce özgürlüklerine kavuşmalılar. Bu hukuksuzluklara biran önce son verilmelidir. Emek ve Demokrasi Güçleri olarak demokrasi, barış, kardeşliğin var olması için mücadele etmeye devam edeceğiz”

 Destek veren tüm kurumlara teşekkür edildikten sonra serbest bırakılanlar selamladı. Gözaltında olan ve gözaltı süreleri uzatılanların da bir an önce serbest bırakılmaları istendi.

Kızıl Bayrak / İzmir