“Gözaltılar serbest bırakılsın”

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu gözaltıların serbest bırakılması için Kadıköy'de eylem yaptı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Eylül 2020
  • 22:05

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Avukat Tamer Doğan ve Profesör Beyza Üstün'ün de aralarında olduğu gözaltıların serbest bırakılması için Süreyya Operası'nda eylem yaptı.

"Doğayı, yaşamı, emeği ve barışı savunanlar yargılanamaz" yazılı pankartın açıldığı eylemde, AKP-MHP rejiminin baskı politikaları teşhir edildi. Konuşmada “İktidar sıkıştıkca doğruyu söyleyenlere saldırıyor. Bu gözaltılar bugün meşru değildir. Doğayı, emeği, yaşamı ve barışı savunanlar yargılanamaz. Gözaltılardan bazıları serbest bırakıldı. Beyza hocamız hala gözaltında. Onlarla birlikte alınan arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.” denildi.

Ardından Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu adına basın açıklaması okundu. Açıklamada, Profesör Beyza Üstün'ün bu ülkede ekoloji mücadelesinin başlangıcından bu yana emek verdiğini ve mücadele ettiğini vurgulanarak “Beyza Üstün'ün iktidarın onulmaz Kanal İstanbul hırsının ilk adımları sırasında yapmaya çalıştığı ÇED toplantısının hukuksuzluğunu gözler önüne seren konuşması şimdi bile elden ele binlerce kişi tarafından sosyal medyada yayılmaktadır. Yazılarıyla, konuşmalarıyla, bilimsel bilginin derinliği ile kanal karşıtı mücadelemizde önemli bir yeri vardır.” denildi.

Hukuksuzluğun olağan hale getirilmesine boyun eğilmeyeceği vurgulanan açıklama, “Mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz. Beyza Üstün ve tüm demokrasi mücadelesi neferlerinin de sesleri olmaya devam edeceğiz. İktidarın sözlerinden görev çıkaranlara sesleniyourz, bu hukuksuzluğa son verin, arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.” ifadeleriyle son buldu.

Ardından İnsan Hakları Derneği adına yapılan konuşmada Türkiye'de son dönemde yaşanan insan hakları ihlallerinde artık hiçbir hukuk normunun işlemediğine değinilerek “Bu topraklarda hukuksuzluğu kabul ettirmeye çalışmanıza izin vermeyeceğiz. İnsanlık suçları işleyenler, yargılanacaksınız.Tek dil, tek din, tek bayrak yani tekçiliğin insan hakkı suçu olduğunu anlatacağız, anlayacaksınız. Bu suçu affetmeyeceğiz” dedi.

Eylemde  “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam!” sloganları atılarak açıklama sona erdi.

Kızıl Bayrak / İstanbul