“Gözaltılar saldırılar bizi yıldıramaz”

HDP'ye dönük gözaltı terörüne karşı İzmir’de, İstanbul Avcılar’da, Elazığ’da basın açıklamaları gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 27 Eylül 2020
  • 18:18

HDP'ye dönük gözaltı terörüne karşı İzmir’de, İstanbul Avcılar’da, Elazığ’da basın açıklamaları gerçekleştirildi.

İstanbul Avcılar

HDP Avcılar İlçe Örgütü, Deprem Heykeli’nde açıklama yaptı. “Biat etmiyoruz. Hukuksuzluklara karşı sessiz kalmıyoruz” pankartının açıldığı açıklamada, sık sık “AKP halka hesap verecek”, “HDP halktır halk burada” ve “ Bijî berxwedana HDP’ê” sloganları atıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Elif bulut, şunları ifade etti:

“Kimilerinin nefretleri bitmiyor. HDP ezilenlerin sesi oldu. Bu da onlara dert oluyor. Bu operasyon sadece HDP’ye yönelik değil. Operasyon ile tüm toplumsal muhalefete gözdağı veriliyor. HDP halkın aydınlık yüzüdür. Birlikte örgütlenerek faşizmi yenilgiye uğratacağız.”

HDP Milletvekili Züleyha Gülüm ise tüm saldırılara daha fazla örgütlenerek ve mücadeleyi büyüterek cevap vereceklerini kaydetti.

İzmir

HDP İzmir’de yaşanan gözaltı terörüne karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, partisine dönük operasyonun siyasi olduğunu belirterek şunları ifade etti:

 “6-8 Ekim olayları dedikleri büyük sorumluluk sahibi oldukları olayları HDP’ye yüklemek. 2014 Ekim ayının üzerinden 5 ay geçtikten sonra İstanbul Dolmabahçe sarayında Dolmabahçe Mutabakatı imzalandı. Şu anda ‘terör’ dedikleri, o tarihte grup başkanvekilleri, genel başkan vekilleri, başbakan yardımcıları çözüm sürecini devam ettiriyordu. O gün böyle bir suçlama yoktu. Ne zaman ki 7 Haziran’da iktidardan düştüler, HDP’yi hedefe koydular. Varsa yoksa her şeyin müsebbibi HDP olarak görüldü. Bu iktidarı bütün Türkiye aslında tanıyor gerçek yüzünü görüyor.”

Beştaş dayanışmayı büyütme çağrısı ile konuşmasını bitirdi.

Elazığ

HDP Elazığ İl Örgütü, gözaltılara karşı parti binası önünde açıklama yaptı. HDP Elazığ İl Eş Başkanı Mehmet Kılıç şunlar ifade etti:

“Bu karar bir yargı kararı değil, gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır” diyen Kılıç, “Devlet Bahçeli’nin her söylediğini talimat gibi algılayan ‘Bahçeli’nin serbest bırakılmasını istediği’ herkesi ertesi gün serbest bırakan, Erdoğan’ın tutuklanması gerektiğini belirttiği herkese ertesi gün operasyon çeken bu yargı zihniyeti pespaye hale gelmiştir.”

Kaynak: MA