Gözaltı terörü 4. gününde protesto edildi

Gözaltı süreleri uzatılan HDP'li siyasetçiler için gerçekleştirilen protesto eylemleri 4. gününde. Eylemlerde, "Baskılara karşı direniş" mesajı verildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Eylül 2020
  • 17:48

Ankara

Ankara Kadın Platformu, gözaltılara ilişkin Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) binasında açıklama yaptı. Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasının istendiği açıklamada platform üyesi Aslı Han konuştu.

IŞİD'e karşı kadınlar öncülüğünde gelişen direnişi yargılamanın, kriminalize etmenin “akıl tutulması” olduğunu belirten Han, “Operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku'yu alıkoyduğu bilinen fail Zeynal Abrakov için ya da daha ‘önce de yaptım bana bir şey olmaz’ diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. Bu yüzden susmuyoruz” dedi.

Han, HDP’li siyasetçiler ve “İsimsizliler Hareketi” soruşturması kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Mardin

HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde gözaltılara karşı açıklama yaptı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ile birlikte çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz!” yazılı pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP’li Tiryaki, “Onlar kaybedecek biz kazanacağız” dedi.

Tiryaki, iktidarın partilerine dönük “intikam saldırılarının” 5 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Ortada ne bir hukuk var ne bir hukuksal süreç var. Ortada bir yargılama süreci yok. Ortada sadece bir siyasi operasyon var. İktidarın siyasi soykırım operasyonu var. İktidarın kendisine tehdit olarak gördüğü HDP’yi susturma girişimi var” dedi. Binlerce gözaltıya karşı tek bir geri adım atmadıklarını vurgulayan Tiryaki, “HDP diz çökmedi, diz çökmeyecek. Tek birimizin gözünde bu konuda ikircikli bir tutum görmeyecekler. Başaramayacaklar” ifadelerini kullandı.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan HDP İl Örgütü binasında da açıklama yapıldı. Partililerin yanı sıra TJA aktivisteri de açıklamaya katıldı. HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasiyi kuracağız. Parti devleti rejimini alaşağı edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı. Eylemde sık sık "HDP halktır halk burada!" sloganları atıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı