Hendek duruşmasında 4. gün

Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında meydana gelen iş cinayetinin duruşmasında 4. gün sona erdi, duruşmaya yarın devam edilecek.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 18 Mart 2021
  • 20:20

Sakarya Hendek’te bulunan Büyük Coşkunlar havai fişek fabrikasında meydana gelen iş cinayetine ilişkin görülen davanın 2. Duruşması Sakarya 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor. 5 kişinin tutuklu olduğu 7 kişinin yargılandığı duruşmanın 4. gününde sanıklar ve avukatların beyanları dinlendi.

Sanıklardan Sorumlu Mesul Müdür ve Kimyager Asiye Angın “Fabrikadaki sorun üretim baskısı nedeniyle fazla malzeme ile çalışılmasıydı. Ben her gün uyarılarımı yaptım” dedi ve tahliyesini istedi.

Tutuksuz sanık Sorumlu Müdür Ahmet Sanık Ahmet Çağırıcı beyanında “Ben burada sanık olarak değil, müşteki sanık olarak yargılanıyorum. Ben ölmediğim için yargılanıyorum. Beni tanıyan hiçbir işçi arkadaşım benden şikayetçi olmadı. Çünkü ben işimi düzgün yapıyordum” dedi. 

Ahmet Çağırıcı kroki üzerinde, hangi birimde ne tür üretim yapıldığını gösterdi.  “Ben yoğun bakımdayken patronlar ellerini ovuşturup bekliyorlardı” diyen Çağırıcı, "Çin Mahallesinde herkes öldü, bir Enes bir Ahmet kaldı onlar da ölür diye. Bu patlamanın Çin Mahallesinde başlamış olması imkânsız. Yaşar Coşkun'un Çin mahallesinde patlama oldu dediği yerde, yanmamış kağıtlar vardı. Ben oradaydım. Videoları var" beyanında bulundu.

“Ahmet ölsün, sorumlu Ahmet’ti diyelim”

Çağırıcı devamında şu ifadeleri kullandı:

Pusuda ölmemi beklediler. Ahmet ölsün. Patlama Çin mahallesinde oldu, sorumlu Ahmet'ti diyelim dediler. Allah yaşamamı nasip etti. Ben de geldim doğruları konuşuyorum. 10 gün entübeydim. Sonunda kıpırdamaya başladığımda, doktor bana geldi 'olayları hatırlıyor musun?' dedi. 10 günün sonunda Ali Rıza Coşkun babamı arıyor. Türkiye’nin en iyi avukatlarını tutarız, en iyi hastanelere götürürüz Ahmet’i diyorlarmış."

Sanık Hasan Ali Velioğlu da hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini talep etti. 

Mahkeme Başkanı, sanık müdafilerinin tahliye beyanlarına geçmeden önce savcılığın tutukluluğa ilişkin mütalaasını aldı. Savcılık dosya kapsamı, delillerin toplanmamış olması, olayın oluş biçimi ve ağırlığı gerekçesiyle tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Savcı, müşteki vekillerinin tutuksuz sanık Ali Rıza Ergenç Coşkun hakkında tutuklu yargılanma taleplerinin reddi yönünde mütalaasını verdi.

Mahkeme Başkanı tutukluluklara dair yarın karar verileceğini belirtti.

“Her gün iş kazası oluyor, tutuklanma sebebi mi?”

Aranın ardından konuşan ve tahliyesini talep eden Sanık patron Yaşar Coşkun, tutuksuz sanık Sorumlu Müdür Ahmet Çağrıcı'yı kastederek “Ahmet zaten benim sayemde iyileşti. Sakarya'da kaç kişi böyle hastaneye götürülmüş? Ahmet Çağırıcı bir süre şey söyledi. Ben her gün Sağlık Bakanı ile konuştum, onun talimatıyla Ahmet'e bakıldı. Ahmet dikkatli konuşsun” tehdidinde bulundu. Coşkun konuşmasında “Türkiye'de her gün iş kazası oluyor. Tutuklanma sebebi midir bu? Biz kamuoyu baskısı sebebiyle tutuklandık” ifadelerini kullandı.

Duruşmaya yarın saat 14'e kadar ara verildi. Yarın mahkeme ara kararını açıklayacak.