Gözaltı terörüne karşı Kadıköy'de eylem

HDP’ye yönelik gözaltı terörüne ilişkin Kadıköy’de eylem gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 25 Eylül 2020
  • 21:00

HDP’ye dönük gözaltı terörü kapsamında 7 ilde 82 kişi için gözaltı kararı verildi. HDP’ye yönelik gözaltı terörüne ilişkin Kadıköy’de eylem gerçekleştirildi. Kadıköy’de HDP ilçe örgütünün önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirildi.

Eylemde HDP İstanbul Eş Başkanı Elif Bulut konuşma gerçekleştirdi. Bulut konuşmasında "Yaşanan hukuksuzluk Türkiye tarihine geçecektir. Mücadele hiç bitmiyor. Biz vazgeçmiyoruz, vazgeçmeyeceğiz. Kazanana kadar devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Eş Başkanı Erdal Avcı konuşmasında şunları ifade etti:

"Hiçbir arkadaşımız baş eğmeyecek. Gözaltına aldığınızda başları dimdik. Sizin akreplerinize, polis araçlarınıza, hücrelerinize başı dik gidiyorlarsa bu iradeyi yenemezsiniz. HDP kuşkusuz mücadelesine ve haklı taleplerini yürütmeye ve bu halkın umudu olmaya devam edecek. Bir gün, çok yakın bir tarihte katliam emirlerini verenler, bu komploları kuranlar tarih ve yasalar nezdinde yargılanacaklar."

Söz Alan HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, AKP-MHP faşizminin her geçen gün daha fazla tükendiğini bu nedenle de saldırılarını artırdığını ifade ederek “Adalet saraylarında adaletsizlik dağıtıyorlar. Dışarda yayılmacılık politikalarını hayata geçiremeyince içerde daha da saldırganlaşıyorlar. Biz bir adım geri atmayacağız, faşizmi kurumlaştırmanıza geçit vermeyeceğiz” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında "Kobane eylemleri ile ilgili araştırma komisyonu kurulmasını istedik ama onlar istemedi" dedi. HDP İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise "Ahmet Davutoğlu, Selahattin Demirtaş ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarını açıklamalıdır" ifadelerine yer verdi.

Katılan kurumlar söz alarak HDP'yle dayanışma içinde olduklarını, bu saldırıyı ancak birleşik mücadele ile durdurulabilineceğini ifade etti.

Basın metnini okuyan HDP İl Örgütlenme Uzmanı Pınar Türk “Bu karar bir yargı kararı değil dün gerçekleştirilen MGK kararıdır, Saray’ın talimatıdır. Bu kararda yargı aparat haline getirilmiştir” dedi. Açıklamada gözaltına alınanların daha önce de aynı gerekçeyle gözaltına alındığı ve hepsinin serbest bırakıldığı söylenerek operasyonun hukuksuzluğuna değinildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

“Bu saldırı aynı zamanda 31 Ağustos’ta açıkladığımız “Barışa çağrı deklarasyonumuza” iki hafta önce başlattığımız “Antifaşist blok” çalışmalarımıza verilmiş bir yanıttır. Biz antifaşist cephe dedikçe faşizm yürütücülerini telaş alıyor, biz barış dedikçe savaş ortakları artık kan dökemeyeceğiz diye paniğe kapılıyor. Partimiz düzmece operasyonlar ile bu stratejik söylemlerden vazgeçemeyecektir.”

Eylemde sık sık “Kobane düşmedi düşmeyecek”, “Kobane'de düşüne dövüşene bin selam”, “HDP susmadı, susmayacak”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganları atıldı.

Son olarak “Bize hayatı zindan etmeye çalışanlar bilsin ki onlara sokakları dar edeceğiz. Faşizme karşı mücadeleyi yükselteceğiz” denilerek açıklama sonlandırıldı.

Kızıl Bayrak / İstanbul