İstanbul Üniversitesi’nde Filistin eylemleri

İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarının birinci yılı vesilesiyle İstanbul Üniversitesi’nde eylemler gerçekleştirildi.

  • Haber
  • |
  • Gençlik
  • |
  • 07 Ekim 2024
  • 16:45

İsrail’in Gazze’ye dönük saldırılarının birinci yılı vesilesiyle İstanbul Üniversitesi’nde eylemler gerçekleştirildi.

Filistin İçin Öğrenci Dayanışması “7 Ekim’in birinci yılında, Ayşenur Ezgi’nin yolundayız!” Şiarlı ozalit açarak ana kampüs içerisinde yer alan havuzlu meydanda toplandı. FÖD buradan ajitasyonlar eşliğinde İktisat Fakültesi Kütüphanesi önüne gelerek kütüphaneye Filistin’de ölümsüzleşen Ayşenur Ezgi Eygi’nin adını verdi. Ardından ana kapıya slogan ve konuşmalar eşliğinde yürüyüş gerçekleştiren öğrenciler burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasında şunlar ifade edildi: 

“Bizler İsraili Akademik Boykot mücadelesinin yürütücüleri olarak, İstanbul Üniversitesi yönetimini uyarıyoruz. 

1-İsrail şirketleri ve akademileri ile ilgili her türlü ilişki kesilsin.

2-İsrail ile çeşitli düzeylerde ilişkili olan akademik kurumlarla ilişkiler sonlandırılsın.

3-İsrail şirketleri ile ilişkili olan, ticaret yapan şirketlerle ilişkiler kesilsin.

3- 22-24 Eylül 2024 tarihleri arasında Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’na Israel Aerospace ile birlikte sponsorluk yapan Baykar adlı şirketle ilişkiler kesilsin, 24 Mayıs 2024 tarihinde okulumuzda ağırlandıkları için özür dilensin

4-Hangi şirketle ne düzeyde bir ilişki kurulduğuna dair belgeler yayınlansın, şeffaflık sağlansın.

Taleplerimizin takipçisi olacağımızı belirtiyor, talepler yerine getirilmediği takdirde FÖD olarak teşhir çalışmaları yapacağımızı bildiriyoruz.

Son olarak, yıldönümünde şanlı 7 Ekim direnişini selamlıyor, Filistin mücadelesine bağlılık sözümüzü yineliyoruz.”

Basın açıklamasının ardından eylem sonlandırıldı. Eylem boyunca “Nehirden denize özgür Filistin!”, “Lübnan halkı yalnız değildir!”, “Gençlik safında Filistin’in yanında!” Sloganları atıldı. 

Gün içerisinde ayrıca Kulüpler Birliği’de Filistin için eylem gerçekleştirdi. “Emperyalistler yenilecek, Filistin ve Lübnan halkı kazanacak!” şiarlı ozalit açılan eylemde havuzlu bahçede buluşan öğrenciler ana kapıya yürüyüş gerçekleştirdi. Konuşmalar ve sloganlar eşliğinde ana kapıda basın açıklaması gerçekleştirilmesinin ardından eylem sonlandırıldı. 

İstanbul Üniversitesi Beyazıt Ana Kapı önünde Devrimci Gençlik Dernekleri’de ayrıca Filistin için eylem gerçekleştirdi. Direnişin birinci yılında Malatya’ya Kürecik üssüne gidecek olan DGD’liler Beyazıt’ta basın açıklamalarını okuduktan sonra yola çıktılar. Açıklama da “Gençlik direnişin izinde. Filistin’e özgürlük!” Yazılı pankart taşındı. 

Kızıl Bayrak / İstanbul