“Emperyalizme ve siyonizme karşı mücadeleye”

ÇHD İzmir Şubesi yaptığı yazılı açıklamada “Emperyalizme ve siyonizme karşı kurtuluşun ezilen halkların ortak mücadelesinden geçtiğini biliyor ve ezilen halkların meşru mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 28 Eylül 2024
  • 12:30

ÇHD İzmir Şubesi “Emperyalizmin ‘haylaz’ çocuğu katliamlarına devam ediyor!” başlıklı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada 2023 Ekim’inden beri Filistin halkı üzerinden zulmün dozunun arttığı ve diğer Ortadoğu halklarını da hedef alacak şekilde genişletildiği belirtilerek şunlar ifade edildi:

“Geçtiğimiz hafta uluslararası hukukun tüm ilkelerini ihlal ederek Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarını eş zamanlı olarak patlatarak yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olan İsrail, bu kez Hizbullah'ı bahane ederek Lübnan'a hava bombardımanı düzenlemiş, yine yüzlerce insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. 

Lübnan Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre İsrail'in 22 Eylül'den bu yana sürdürdüğü bombardımanda 492 kişi ölmüş, 1645 kişi ise yaralanmıştır.

Emperyalizmin bu küçük savaş aparatının Hamas, Hizbullah vs. adlı örgütleri bahane ederek esasen Siyonist işgale karşı direnen tüm Ortadoğu halklarını hedef aldığını ve amacına ulaşana kadar bu saldırı ve biliyoruz. Katliamlarına devam edeceğini İsrail'in bu saldırı ve katliamlarına karşı Ortadoğu halklarıyla dayanışma içerisinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyor, herkesi dayanışmaya ve direnmeye davet ediyoruz. 

Tüm dünyanın gözleri önünde en ağır savaş suçlarını işleyen İsrail'e karşı sesini çıkarmayan, en ufak bir yaptırımda bulunmayan ya da sadece göstermelik birkaç beylik lafla İsrail'i kınamayı tercih eden uluslararası kurumların ve İsrail'le her türlü anlaşmasını devam ettiren, ona lojistik destek sağlayan, finanse eden tüm ülkelerin Ortadoğu halklarının düşmanları olduğunu teşhir ediyoruz.

Emperyalizme ve siyonizme karşı kurtuluşun ezilen halkların ortak mücadelesinden geçtiğini biliyor ve ezilen halkların meşru mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. ER

Tüm üyelerimizi ve kamuoyunu Ortadoğu halklarının emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelesini sahiplenmeye çağırıyoruz.”