Emperyalist-Siyonist saldırganlığa karşı;

Direnen halklarla dayanışmaya!

BDSP: Tüm işçileri, emekçileri 5 Ekim’de Aksa Tufanı’nın yıl dönümü vesilesiyle Taksim AKM’den Dolmabahçe’ye yapılacak yürüyüşe katılmaya, her yerde dayanışmayı örgütlemeye davet ediyoruz.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 02 Ekim 2024
  • 21:43

Emperyalistlerin sonsuz destek verdiği Siyonistler her gün yeni saldırılarla bölge halklarına karşı katliamlara devam ediyor. 7 Ekim Aksa Tufanı hareketinin ardından soykırım savaşının düğmesine basan Siyonist çete Gazze’de istediği sonuçları elde edemedi. Emperyalistlerin ve bölgenin gerici devletlerinin sınırsız desteğine sahip olmasına rağmen direniş iradesini kıramadı, Filistin halkının haklı ve meşru mücadelesini ezemedi. 

Lübnan Hizbullah’ı ve Yemen’in aktif destek verdiği Filistin direniş güçleri, Siyonistlerin soykırım saldırıları ve yarattığı büyük yıkım karşısında özgür Filistin mücadelesinden bir adım bile geri atmadılar. Emperyalistlerin, gerici bölge devletlerinin sonsuz desteğine sahip olan Siyonist çete direnişin parçası olan güçlere dönük suikastlar vb. ile Filistin ve bölge halklarının direnişini kırmayı, böylece Aksa Tufanı’yla yeni boyut kazanan direnişin sarstığı otoritesini yeniden kurmayı hedefledi. Bu hedef ve amaçlarına da ulaşamadı. 

Gelinen aşamada Siyonist çete, soykırımı ve saldırganlığı Lübnan’ın güneyine taşımış bulunuyor. Lübnan’ın güneyini işgal ederek Filistin direnişine desteği kesmeyi, böylece Gazze’de istediği sonuçlara ulaşmayı hedefliyor. Siyonist çete Güney Lübnan ve Beyrut’a gerçekleştirdiği saldırılarda sivilleri hedef aldı, almaya devam ediyor.  

Direniş güçlerini etkisizleştirmek için ABD-NATO ve bölge gericiliğinin sonsuz desteğine sahip olan Siyonistler aldıkları darbelerle amaçlarına ulaşamayacaklarını bir kere daha gördüler. Bölgede emperyalist, sömürgeci, soykırımcı politika ve saldırganlık var olduğu müddetçe direniş dinamikleri kendini yeniden üreterek haklı ve meşru mücadelesini sürdürecektir.

Emperyalizm yenilecek, direnen halklar kazanacak!

Bir yandan Gazze’deki işgali derinleştiren Siyonistlerin öte yandan Beyrut’u, Şam’ı, Yemen’i vurmaya devam etmesi ve tüm bunlar yaşanırken ABD emperyalizminin Ortadoğu’ya takviye askeri güçler göndereceğini duyurması, Ortadoğu’nun adım adım ateş çemberine sürüklendiğini göstermektedir.

Emperyalistlerin ve işbirlikçilerinin savaş ve saldırganlığına karşı dünyanın her yerinde yükselen dayanışma fazlasıyla önemlidir. İşçi sınıfı ve emekçiler, emperyalist-Siyonist güçlerle suç ortaklığı yapan iş birlikçi egemen sınıflara karşı mücadeleyi büyüterek direnen halklara güçlü destek verebilir.

Emperyalist-Siyonist saldırganlığı durdurmak, bölgesel ya da olası dünya savaşının önüne geçmek emperyalizme ve işbirlikçi AKP iktidarına karşı mücadeleyi büyültmekle mümkündür. Bugün bizleri bekleyen en önemli görevlerden biri emperyalist-kapitalist düzenin karşısına işçi sınıfını örgütlü bir güç olarak çıkarmaktır. Bu bilinçle tüm devrimci-ilerici güçler, öncü işçi ve emekçiler seferber olmalı, her yerde işçilerin birliği, halkların kardeşliği mücadelesini büyütmek için adımlar atmalıdır.

Direnen halkların haklı ve meşru mücadelesiyle eylemli dayanışmayı fabrikalarda, sokaklarda ve her yerde örgütlemek emperyalizme ve işbirlikçilerine verilmiş güçlü bir yanıt olacaktır. Bu bilinçle tüm işçileri, emekçileri 5 Ekim’de Aksa Tufanı’nın yıl dönümü vesilesiyle Taksim AKM’den Dolmabahçe’ye yapılacak yürüyüşe katılmaya, her yerde dayanışmayı örgütlemeye davet ediyoruz.

-NATO’dan çıkılsın emperyalist üsler kapatılsın!

-İsrail’le ticari, diplomatik vb. ilişkiler kesilsin

-Yaşasın işçilerin birliği halkların kardeşliği!

“Tarih: 5 Ekim Cumartesi

Toplanma yeri: Taksim AKM önü

Saat: 16.00”

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu