Eğitim bakanı Eğitim Sen’i hedef aldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Eğitim Sen’in okullardaki korona vakalarına dikkat çeken açıklamasını “istismar” diyerek hedef aldı.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 29 Ağustos 2020
  • 16:39

Okulların açılmasına yönelik tartışmalar eşliğinde, okullarda yeni eğitim yılı hazırlıklarına katılan öğretmenlerde korona vakaları baş gösterdi. Gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘MEB reklamı’ yapmayı sürdürerek Eğitim Sen’i hedef aldı.

Okullardan yansıyan vakalara ses yok

Eğitim Sen'in geçtiğimiz hafta başlayan öğretmenlere yönelik seminerlerde okullarda görülen vaka sayılarını paylaştığı üzerinden sorulan soruya yanıt veren Selçuk, tüm kamu personelinin görevi başında olduğunu ve öğretmenlerin de bunu yapacaklarını ifade ederek Eğitim Sen’i hedef aldı.

Daha öncesinde “öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi riske atmayız” diyen Selçuk, Eğitim Sen’in okullardaki bulaş durumuna ve dikkat çektiği tehlikeye kulaklarını tıkadı. Geçtiğimiz günlerde herkesin fikirlerine açık olduklarını iddia eden Selçuk böylece gerçekte durduğu zemini göstermiş oldu. Eğitim-Sen’in açıklamasını “zorlama yorumlar yaparak istismar zemini hazırlamak” ile suçlayan Selçuk, “Daha zekice açıklamalara ihtiyacımız var” iddiasında bulundu.

MEB reklamı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim konusunda özellikle EBA üzerinden kendi kendilerini övmeye devam etti. Ancak öğrencilerin EBA sistemindeki devamsızlığını önlemeye dair gelen soru üzerine Selçuk, altyapı sorunlarını çözdüklerini iddia ederek yeni dönemde devam zorunluluğu olacağını ve ölçme değerlendirme noktasında tüm konulardan sorumlu olunacağını açıkladı.

Selçuk; köy, kasaba ya da mezralarda bulunan 1,5 milyon öğrencinin erişiminin olmadığını belirtti. Erişim sorununu 5200 EBA destek noktası kurarak ve ve erişimi olmayan öğrencilere 17 kitaptan oluşan set ulaştırarak çözeceklerini iddia etti.

Tüm öğrencilere ders kitaplarının yanında ayrıca çalışma kitapları da vereceklerini söyleyen Selçuk, konuşmasının satır aralarında ise sık sık uzaktan eğitimin artık yeni dönemin teknolojik gelişmesinin ürünü olduğunu ve pandemi ile bu “fırsata” eriştiklerini de söyledi.

“Sorun yok, meslek liseleri üretiyor”

Tek tek her okulun ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde olduklarını iddia ederek “Eksiği gidermekle ilgili bir sorunumuz yok” diyen Selçuk, maske, dezenfektan gibi ihtiyaçları meslek liselerinde, halk eğitim merkezlerinde üreterek karşıladıklarını belirtti.  Selçuk, meslek liselilerin “eğitim” adı altındaki sömürüsüne ise değinmedi.

***
AKP-MHP iktidarı salgın sürecinin başından bu yana bilim insanlarının salgınla ilgili yaptığı önerilere ve taleplerine kulaklarını tıkıyor. Sağlık meslek örgütlerini dinlemek bir yana hedef haline getiren iktidar, eğitim alanında da benzer bir pratik içerisinde.

Tek derdi sermaye düzeninin çarklarını döndürmek ve kendi bekasını korumak olan gerici iktidar, bu politikalarıyla halk sağlığını tehdit ediyor. Manipülatif açıklamalar ve demagojiyle salgın tehdidini gizlemeyi tercih ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “MEB reklamı” yaparak gerçekleri göz ardı etmesi ve Eğitim Sen’i hedef alması, gerici iktidarın salgın karşısındaki manipülasyonlarına yeni bir örnek olmuştur.