Çorlu tren katliamı davasında adalet için nöbet

Çorlu’da 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren katliamı davasında sadece 4 kişiye dava açılması karşısında yakınlarını kaybeden aileler Çorlu Adliyesi önünde engellemelere rağmen bugün ‘adalet nöbeti’ tuttu.

  • Haber
  • |
  • Güncel
  • |
  • 19 Nisan 2019
  • 14:54

Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de gerçekleşen tren katliamı sonrasında sadece 4 kişiye dava açılmış, katliamın diğer failleri hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Bunun üzerine katliamda yaşamını yitiren 25 kişinin yakınları bugün ‘adalet nöbeti’ne başladı. Aileler bugünden itibaren saat 10.00-12.00 arası Çorlu Adliyesi önünde “adalet nöbeti” tutacaklarını duyurdu.

Engellemeye rağmen eylem yapıldı

Katliamda yaşamını yitirenlerin yakınları sabah saatlerinde Çorlu Adliyesi önünde bir araya geldi. Ancak nöbet polis tarafından engellenmeye çalışıldı.

Milletvekilleri ve avukatların, başsavcı ile yaptığı görüşme sürerken aileler, adliye binası önünde “Tüm Sorumlular Yargılansın; Adalet İstiyoruz!” yazılı pankartı açtı. Görüşme sonrası aileler basın açıklaması yaptı.

“Bu hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz”

Savcılığın en alt düzeyde sorumluluğu bulunan sadece 4 kişiye dava açılmasına karar verip, diğer tüm sorumlular için takipsizlik kararına hükmettiği eleştirilen açıklama şu ifadelerle devam etti:

Bu durum adalet arayan, adalet beklentisi olan biz aileleri derinden sarsmış ve acımıza bir acı daha eklemiştir. Acısını içine gömüp mahkeme koridorlarında adalet arayan, tüm sorumluların tespit edilip yargılanmasını isteyen bizler açısından bu kararın kabul edilmesi mümkün değildir. Bu karar gerçek sorumluları gizleme ve aklama anlamına gelmektedir. Buna sessiz kalmayacağız. Hiçbir zaman da susmayacağız. Bu hukuksuzluğa asla izin vermeyeceğiz. Çorlu tren katliamında yaşamını yitirenlerin, yaralananların aileleri olarak, hukuka ve vicdana aykırı bu kararın değerlendirileceği ve kaldırılacağı güne kadar her gün Çorlu Adliyesi önünde adalet taleplerimizi haykıracağız ve bu işin peşini asla bırakmayacağız.”